r
Nosalty Logó

Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    3980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3012 micro
Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjunk hozzá kb. 1 ek cukrot, és hagyjuk kb. 5-10 percig, hogy kb. duplájára nőjön.
  2. Kb. a liszt felét, 20 dkg-ot szórjuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, majd készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, amibe öntsük bele a folyékony hozzávalókat, az olajat, vizet, az élesztős tejet, és szórjuk rá a maradék cukrot.
  3. A hozzávalókat először egy fakanállal elkezdhetjük összedolgozni, majd egy idő után, ha a tészta kezd összeállni, váltsunk a kézi gyúrásra, és folyamatosan adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, és amíg egy puha, nem ragadós tésztát kapunk.
  4. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta konyharuhával és lefedve kb. 30 percig hagyjuk kelni.
  5. Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket apoğaça-inkhoz. Törjük egy villával össze a feta sajtot egy tálban, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldjét és kavarjuk jól össze.
  6. Mielőtt elkezdjük készíteni apoğaça-kat, asütőt már előmelegíthetjük 180°C-ra.
  7. Ha a tészta megkelt, osszuk kb. pingpong labda nagyságú darabokra. A tésztalabdácskákat nyújtsuk ki vékonyra, tegyünk rá a fetás töltelékből, majd zárjuk össze a tésztát, kis batyukat, labdákat formázva és végül fejjel lefelé helyezzük őket sütőpapírra.
  8. Apoğaça-k tetejét kenjünk meg tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen maggal és kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12841
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A júniusi stockholmi hét alatt tartottunk a barátainkkal egy nagy török vacsorát, amire a meze és desszertek mellett készítettem pamuk poğaça-t is. Amikor készen lettek a kis pogácsák, a párom megkóstolta és azt mondta, hogy "Pont olyan, mint amit a nagymamám készít!" Szerintem ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...