Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
13g tej7 kcal
-
13g víz0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
A töltelékhez
-
10g feta sajt27 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
A tetejére
-
2g tojássárgája6 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
Összesen
320
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
125g tej70 kcal
-
125g víz0 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
7g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
100g feta sajt265 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
3183
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
12.3g tej7 kcal
-
12.3g víz0 kcal
-
12.3g napraforgó olaj108 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
39.3g finomliszt143 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
A töltelékhez
-
9.8g feta sajt26 kcal
-
4.4g petrezselyem2 kcal
A tetejére
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
Összesen
313
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
320
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 167.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6317.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 3980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 305.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 748 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2313 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3012 micro
Összesen
3183
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 ml napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
1 tk só
-
25 g friss élesztő
-
40 dkg finomliszt
A töltelékhez
A tetejére
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjunk hozzá kb. 1 ek cukrot, és hagyjuk kb. 5-10 percig, hogy kb. duplájára nőjön.
- Kb. a liszt felét, 20 dkg-ot szórjuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, majd készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, amibe öntsük bele a folyékony hozzávalókat, az olajat, vizet, az élesztős tejet, és szórjuk rá a maradék cukrot.
- A hozzávalókat először egy fakanállal elkezdhetjük összedolgozni, majd egy idő után, ha a tészta kezd összeállni, váltsunk a kézi gyúrásra, és folyamatosan adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, és amíg egy puha, nem ragadós tésztát kapunk.
- Ha jól kidolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta konyharuhával és lefedve kb. 30 percig hagyjuk kelni.
- Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket apoğaça-inkhoz. Törjük egy villával össze a feta sajtot egy tálban, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldjét és kavarjuk jól össze.
- Mielőtt elkezdjük készíteni apoğaça-kat, asütőt már előmelegíthetjük 180°C-ra.
- Ha a tészta megkelt, osszuk kb. pingpong labda nagyságú darabokra. A tésztalabdácskákat nyújtsuk ki vékonyra, tegyünk rá a fetás töltelékből, majd zárjuk össze a tésztát, kis batyukat, labdákat formázva és végül fejjel lefelé helyezzük őket sütőpapírra.
- Apoğaça-k tetejét kenjünk meg tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen maggal és kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12841
- Feltöltés dátuma: 2012. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A júniusi stockholmi hét alatt tartottunk a barátainkkal egy nagy török vacsorát, amire a meze és desszertek mellett készítettem pamuk poğaça-t is. Amikor készen lettek a kis pogácsák, a párom megkóstolta és azt mondta, hogy "Pont olyan, mint amit a nagymamám készít!" Szerintem ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna.