r
Nosalty Logó

Palócleves Gundel módra dnbsoldierstől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dnbsoldiers
Palócleves Gundel módra dnbsoldierstől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2991.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    3504 micro
  • β-crypt
    622 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3349 micro
Összesen 2514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A zsírban a vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd a hőfokot csökkentve, a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, és tovább pörköljük.
  3. A húst kevés vízzel felengedjük, fűszerezzük sóval, köménymaggal, babérlevéllel, apróra vágott fokhagymával, és időnként megkeverve, fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk.
  4. Ha levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntünk alá, hogy a hús ne főjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék. Ha a hús megpuhult kész.
  5. A burgonyát kis kockákra, a zöldbabot 2 cm-es darabokra vágva, lehetőleg külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük, majd levükkel együtt a kész pörköltre öntjük.
  6. Hozzáadunk annyi csontlevet (vagy hiányában vizet), hogy kb. 2 liternyi levest kapjunk.
  7. Ha felforrt, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, végül finomra vágott, zsenge kaprot hintünk rá.
  8. Ki-ki ízlés szerint kevés citromlével vagy tárkonyecettel teheti pikánsabbá.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 580
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 116287
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Gundel Károly édesapjának, Gundel Jánosnak kreációja, híres írónk, Mikszáth Kálmán (1847-1910), a "nagy palóc" tiszteletére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...