Palóc csirkemáj bernecei nagyhaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cárevics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szószhoz
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
40g lángolt kolbász181 kcal
-
40g alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0g só0 kcal
A májhoz
-
100g csirkemáj119 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
Összesen
1353
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szószhoz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
200g lángolt kolbász904 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A körethez
-
1000g burgonya578 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
A májhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
6754
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A szószhoz
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
7.4g zöldbab2 kcal
-
27 kcal
-
6g alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
A körethez
-
29.8g burgonya17 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g só0 kcal
A májhoz
-
14.9g csirkemáj18 kcal
-
5.1g bacon20 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
Összesen
202
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2126.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 327.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3405 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 655 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 3382 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
1353
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 224.3 g
Zsír
-
Összesen 447.3 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 2194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10633.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 3045 mg
-
Nátrium 5905 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1636.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17025 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 94 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3277 micro
-
Kolin: 1424 mg
-
Retinol - A vitamin: 16909 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 1198 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 1803 micro
Összesen
6754
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
20 dkg lángolt kolbász
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
3 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
A körethez
-
1 kg burgonya
-
1 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
A májhoz
-
0.5 kg csirkemáj
-
10 szelet bacon
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A szószhoz
- Készítsük el először a csirkemájat. A májról vágjuk le a nem odavaló részeket, vágjuk ketté, majd egyenként tekerjük baconbe, és helyezzük tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
- Az olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, tegyük rá a babot és karikára vágott kolbászokat, engedjük fel egy kis alaplével vagy vízzel. Sóval, borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával ízesítve készre pároljuk, majd tejfeles habarással sűrítjük.
- Lássuk a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük, beleütjük a tojást. Ehhez hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk, és ízlés szerinti sót.
- Összegyúrjuk egy tálban, majd deszkán folytatjuk a gyúrást, és kígyóformát készítünk a tésztából. Eldaraboljuk, majd gömbölyűre formázzuk.
- Forrásban lévő vízben negyed óra alatt kifőzzük.
- Tálalás: a nagyhaluskákat a tányér közepére tesszük, körbelocsoljuk a babos-paprikás mártással, majd a közepére helyezzük a sült májdarabokat. Tejföl pöttyökkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18803
- Feltöltés dátuma: 2014. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cárevics
11 recept
Ezt az étket vőm kérésére találtam ki.