Pálmalepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
30g margarin215 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
8g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
50g dió327 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
35g lekvár/ dzsem97 kcal
Összesen
1229
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
120g margarin860 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
20g rétesliszt73 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g tej17 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
200g dió1308 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
140g lekvár/ dzsem389 kcal
Összesen
4914
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
8.9g margarin64 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
-
8.9g tojássárgája29 kcal
-
1.5g rétesliszt5 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14.9g dió97 kcal
-
14.9g porcukor58 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
17.9g tojásfehérje9 kcal
-
10.4g lekvár/ dzsem29 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.8 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
1229
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 261.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6010.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1343 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2581 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.2 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 362 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 1110 mg
-
Retinol - A vitamin: 1367 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 862 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1358 micro
Összesen
4914
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
12 dkg margarin
-
12 dkg porcukor
-
6 db tojássárgája
-
2 dkg rétesliszt
-
13 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek tej
-
1 csipet só
Krém
-
20 dkg dió
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojásfehérje
-
7 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
Tészta
- Margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
- Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe elsimítjuk, és bőven megkenjük baracklekvárral.
- Darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét, és kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
- Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig, majd 150 fokon 20 percig, és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
- Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: közepes
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5040
- Feltöltés dátuma: 2014. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Salamon Csilla
1202 recept
Házi sütemények című könyvben találtam ezt a receptet.