r
Nosalty Logó

Pálmalepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pálmalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    261.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6010.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2581 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1367 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 4914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
  3. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe elsimítjuk, és bőven megkenjük baracklekvárral.
  4. Darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét, és kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
  5. Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig, majd 150 fokon 20 percig, és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
  6. Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5014
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pálmalepény
Salamon Csilla 1202 recept

Házi sütemények című könyvben találtam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk