r
Nosalty Logó

Paleo répatorta

3,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paleo répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

370
Kalória
21.4g
Fehérje
47.1g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
82.5g
Víz
135g
Koleszterin
18.1g
Rost
28.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14747 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    740 micro
  • β-karotin
    1764 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A piskóta hozzávalói

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeveréses fokozatra. (Én már mindent így sütök, mert akkor nem szárad ki, nem is ég meg, és a közepe is megsül.) Ne feledjük, hogy ezeket a liszteket mindig tovább kell sütni.
  2. Kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. Először felverjük a fehérjéket a csipet sóval, aztán a sárgáját a mézzel, xilittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Ezeket persze a robotgéppel keverjük.
  3. Aztán hozzáöntjük a fehérjét, és szép mozdulatokkal elkeverjük úgy, hogy ne törjön össze a fehérje. A massza lehet, úgy tűnik majd, hogy nem akar összeállni, de össze fog! 18 cm-es formát kivajazunk, a jobbak rakjanak sütőpapírt, és az oldalát vajazzák ki.
  4. Beleöntjük a masszánkat, és megsütjük. Ezen a fokozaton lesz 1 óra. Amikor elkészült, kivesszük, persze óvatosan, és utána készítjük el hozzá a krémet. Akinek nincs kedve a krémhez, az se baj, anélkül is isteni! Lehet kísérletezni, hogy kettévágjuk, és lekvárt bele, meg ilyenek... ezt már a fantáziára bízom.

A mézes hab hozzávalói

  1. Egy edényben vizet forralunk, erre rakunk rá egy kisebb edényt, és a vízgőz segítségével főzzük meg a krémünket.
  2. Összekeverjük a tojásfehérjét, vizet vagy gyümölcslevet a csipet sóval. (Ha több krém kell, értelemszerűen még 1 fehérjét belerakunk.)
  3. Felverjük az összekevert tojásfehérjét a vízgőz felett, amíg már megtartja a hab az alakját.
  4. Utána adagoljuk hozzá a mézet, és verjük tovább. Most adjuk hozzá a vaníliát is, ha szeretnénk, de anélkül is nagyon jó.
  5. Amikor már csúcsot hagy a habverő, készen is vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

A sztori az, hogy sosem ettem még ezelőtt répatortákat, de mivel Angliában élek, és minden kávézóban látok... mondom, meg kell sütnöm egészséges kivitelben :D Keresgéltem receptek között ötletet meríteni, de aztán megalkottam a saját kis receptemet :D Hát mit kell mondjak, ez lett a kedvenc tortám!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!