r
Nosalty Logó

Paleo répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paleo répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14747 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    740 micro
  • β-karotin
    1764 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Elkészítés

A piskóta hozzávalói

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeveréses fokozatra. (Én már mindent így sütök, mert akkor nem szárad ki, nem is ég meg, és a közepe is megsül.) Ne feledjük, hogy ezeket a liszteket mindig tovább kell sütni.
  2. Kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. Először felverjük a fehérjéket a csipet sóval, aztán a sárgáját a mézzel, xilittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Ezeket persze a robotgéppel keverjük.
  3. Aztán hozzáöntjük a fehérjét, és szép mozdulatokkal elkeverjük úgy, hogy ne törjön össze a fehérje. A massza lehet, úgy tűnik majd, hogy nem akar összeállni, de össze fog! 18 cm-es formát kivajazunk, a jobbak rakjanak sütőpapírt, és az oldalát vajazzák ki.
  4. Beleöntjük a masszánkat, és megsütjük. Ezen a fokozaton lesz 1 óra. Amikor elkészült, kivesszük, persze óvatosan, és utána készítjük el hozzá a krémet. Akinek nincs kedve a krémhez, az se baj, anélkül is isteni! Lehet kísérletezni, hogy kettévágjuk, és lekvárt bele, meg ilyenek... ezt már a fantáziára bízom.

A mézes hab hozzávalói

  1. Egy edényben vizet forralunk, erre rakunk rá egy kisebb edényt, és a vízgőz segítségével főzzük meg a krémünket.
  2. Összekeverjük a tojásfehérjét, vizet vagy gyümölcslevet a csipet sóval. (Ha több krém kell, értelemszerűen még 1 fehérjét belerakunk.)
  3. Felverjük az összekevert tojásfehérjét a vízgőz felett, amíg már megtartja a hab az alakját.
  4. Utána adagoljuk hozzá a mézet, és verjük tovább. Most adjuk hozzá a vaníliát is, ha szeretnénk, de anélkül is nagyon jó.
  5. Amikor már csúcsot hagy a habverő, készen is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 43672
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sztori az, hogy sosem ettem még ezelőtt répatortákat, de mivel Angliában élek, és minden kávézóban látok... mondom, meg kell sütnöm egészséges kivitelben :D Keresgéltem receptek között ötletet meríteni, de aztán megalkottam a saját kis receptemet :D Hát mit kell mondjak, ez lett a kedvenc tortám!

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A mézes hab hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...