r
Nosalty Logó

Paleo almás torta Hellytől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helly77
Paleo almás torta Hellytől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

524
Kalória
20.3g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
186.9g
Víz
146.9g
Koleszterin
15.6g
Rost
26.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 524 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 524 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4781.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    980 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

Víz

  • Összesen
    1495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1953 micro
Összesen 4188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulalisztet, az amarántlisztet, a lenmaglisztet, a zsírt, a 4 tojást és 1 ek. nyírfacukrot összegyúrjuk (én tettem még hozzá vágott mandulát is kb 2 evőkanállal).
  2. Kb. 26-28 cm-es formát kizsírozunk. Majd bevizezzük a kezünket, és úgy kibéleljük a formát a tésztával, ügyeljünk arra, hogy legyen kéznél egy tálban hideg víz, mert vizes kézzel könnyebben formázzuk a tésztát, mert ragad. Jó nagy peremet csináljunk a tésztának, az én formám 6 cm magas, így sok töltelék fér bele!
  3. Ezután kb. 8-10 db közepes almát meghámozunk, szeletekre vágjuk, és egy kis mézzel megpároljuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A 2 tojássárgáját egy mokkáskanál fahéjjal habosra keverjük. Majd ezt az almába forgatjuk. Majd ízlés szerint darált diót (én kb 10 evőkanállal tettem bele, mi szeretjük a diót), majd mazsolát, vágott mandulát és 2 ek. amarántlisztet összekeverjük. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almás diós töltelékhez adjuk. Majd beletesszük a formába!
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon alsó felső sütésen kb 50-60 percig sütjük. Ha már nagyjából kihűlt, kivesszük a formából, és rácson pihentetjük még néhány órát, nehogy bevizesedjen az alja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Születésnapra sütöttem, nagy sikere volt! Hajrá paleo!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!