r
Nosalty Logó

Palacsinta buktába töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palacsinta buktába töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 7797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9944.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    3175 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3659 mg
  • Nátrium
    2393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.8 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    897 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 7797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos cukros tejben felfutattjuk az élesztőt.
  2. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal és ehhez fokozatosan hozzáadjuk az élesztős tejet, ezt követően a cukrot és a sót.
  3. A tejhez oldjuk fel a sütőport és dolgozzuk el jól a tesztánkat, ha szükséges adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  4. Gyúrjuk jól össze, míg nem ragad a kezünkhöz és puha egyenletes tésztává nem alakul.
  5. Meleg helyen párnák közt letakarva kelesszük három orán át, míg duplájára nem nő.
  6. Lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk ki a tesztánkat ujjnyi vastagságura,és 8-10 cm-es négyzetszögeket vágva töltsük meg a közepüket a félbevágott szilvával,kifli formára felgöngyöljük.
  7. A palacsintatöltelékkel meg úgy járunk el, hogy két felgöngyölt lekváros palacsintát felszeletelünk és annyi lekvárt adunk hozzá, amennyit felvesz.
  8. Az utóbbi töltelék variáció egy opció az újrahasznositásra. (De az ízélmény nem marad el: míg a tésztakéregben karamelizálodott szilvás töltelék a lágyságával simogat, addig a palacsintás változat egy tömör és aromásabb ízt kölcsönöz.)
  9. Mehet a sütőbe pirulásig.
  10. Melegen porcukorban megforgatjuk a már megsült kiflicskéket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3147
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi konyhánkban semmi nem vész el, csak átalakul. A tej már megsavanyodott és összement, a többnapos lekváros palacsinta már kiszáradt, de így lett mindennek végül kiváló textúrája.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...