Padlizsán peszto
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
201
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
250g szárított paradicsom645 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1198
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
72.5g padlizsán17 kcal
-
22.7g szárított paradicsom58 kcal
-
4.5g vaj33 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 19126 micro
-
Lut-zea 637 micro
Összesen
201
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2388.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 593 mg
-
Foszfor 1089 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 747.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 114755 micro
-
Lut-zea 3822 micro
Összesen
1198
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10404 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az egész padlizsánokat előmelegített sütőben 2oo C°-on egy sütőpapírral kibélelt lapon 35 percig nem szottyos-készre sütjük.
- A sütőből kivéve kettévágjuk őket, kanállal a belsejüket egy tálkába kaparjuk.
- Az aszalt paradicsomot olajjal együtt, a diónyi vajat, egy-egy nagy gerezd fokhagymát hozzáadunk, majd botmixerrel jó habos-pépesre keverjük kb. 6 percen át.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3667
- Feltöltés dátuma: 2015. június 18.
Ajánló
Pirított kenyérszeletekre halmozva gyors vacsora lehet, hosszában szelt friss uborkával vagy kifőtt tésztával összekeverve, zöld salátával ebédre is elkészíthető
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Gyors nyári vacsorát kellett egy hirtelen jött vendégnek készítenem. Volt otthon egy bagettem, kígyóuborkám és a többi hozzávaló. A fűszerkertből tépkedtem bazsalikomleveleket a díszítéshez. Olyan hangulatos vacsora kerekedett, mintha készültem volna.