adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g sertéstarja465 kcal
-
142g vöröshagyma52 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
546 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1066
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1500g sertéstarja2790 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g kolozsvári szalonna3275 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6394
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
52.4g sertéstarja97 kcal
-
29.7g vöröshagyma11 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
17.5g kolozsvári szalonna114 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
223
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 89 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 307.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1066
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 302.6 g
Zsír
-
Összesen 534.3 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5938.7 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 3525 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1845.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 450 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 1150 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
6394
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéstarja
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
0.5 kg kolozsvári szalonna
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hús pácolása:
- A tarját szeletekre vágjuk, és kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
- 2 db hagymát felkarikázunk a fokhagymát apróra vágjuk.
- Jénai tálba rétegezzük a húsokat, közé tesszük a hagymákat, olajjal kicsit meglocsoljuk, majd annyi vizet engedünk rá, hogy pont ellepje.
- Folpackkal szorosan lefedjük, és 1-2 napig hagyjuk pácolódni.
- Sütés:
- Sütés előtt a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
- A grillrácsot kinyitjuk, befedjük a szalonna szeletekkel.
- Erre terítjük a husikat, majd ráhalmozzuk a hagymát. Aztán ismét hús jön, amit betakarunk a maradék szalonna szeletekkel.
- A rácsot rázárjuk, és faszén parázson kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16944
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
b.agi
16 recept
Nyáron sokszor el szoktuk készíteni, kerti partykra kiváló, egyedi étel. A pácolást variálhatjuk még más fűszerekkel is (kakukkfű, bazsalikom, oregano, stb,), megkenhetjük mustárral a szeleteket, vagy valamilyen paprikás fűszerkeverékkel szórhatjuk meg. Mindenki ízlése és fantáziája szerint variálhatja !! :-))) Nagyon finom, kiadós étel, amit kínálhatunk friss kenyérrel, grillezett burgonyával, zöldséggel, mustárral, friss salátával, kovászos uborkával...