r
Nosalty Logó

Osztriga

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Osztriga
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 24 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az osztrigákat hideg csapvíz felett egy kefe segítségével alaposan megtisztítjuk, majd jégágyra ültetjük. Ellenőrizzük, hogy nincs-e hibás, rossz illatú, esetleg már kinyílt példány, mert ezek fogyasztásra alkalmatlanok.
  2. Egy konyharuhával a kezünkben fogjunk meg egy osztrigát, majd az osztrigakést helyezzük a két héj közé, és finoman csúsztassuk végig kést, apró le-fel mozdulatokkal.
  3. Vigyázzunk rá, hogy a belsejében található értékes nedvek ne csorogjanak ki belőle.
  4. Ha valamennyire elvált egymástól az alsó és felső páncél, óvatosan vágjuk le a felső héjhoz tapadt részt, majd nyissuk ki teljesen az osztrigát.
  5. A kinyitott osztriga alsó részében található húst a kés segítségével óvatosan, alányúlva mozgassuk meg, ezzel ellenőrizhetjük, hogy van-e még a héjhoz tapadt rész.
  6. Amennyiben teljesen elvált a hús a héjtól, a jégágyra visszatéve pár csepp citrommal és tabascoval meglocsolva, pezsgővel vagy proseccoval fogyasztható is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6665
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár évszázadokig a gazdagság jelképe volt, manapság egész egyszerűen hozzájuthatunk néhány darab friss, csendes-óceáni osztrigához! Európában nyersen, kevés citrommal és tabascoval szokás fogyasztani, alacsony zsír- és szénhidráttartalma mellett kiváló afrodiziákum is, bár ez tudományosan a mai napig nem bizonyított.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...