adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
71
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g osztriga255 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
84.7g osztriga22 kcal
-
14.4g citrom2 kcal
-
0.8g tabasco szósz0 kcal
Összesen
24
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.2 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
71
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744.9 g
-
Cink 197 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 534.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
24
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg osztriga
-
1 db citrom
-
1 ek tabasco szósz
Elkészítés
- Az osztrigákat hideg csapvíz felett egy kefe segítségével alaposan megtisztítjuk, majd jégágyra ültetjük. Ellenőrizzük, hogy nincs-e hibás, rossz illatú, esetleg már kinyílt példány, mert ezek fogyasztásra alkalmatlanok.
- Egy konyharuhával a kezünkben fogjunk meg egy osztrigát, majd az osztrigakést helyezzük a két héj közé, és finoman csúsztassuk végig kést, apró le-fel mozdulatokkal.
- Vigyázzunk rá, hogy a belsejében található értékes nedvek ne csorogjanak ki belőle.
- Ha valamennyire elvált egymástól az alsó és felső páncél, óvatosan vágjuk le a felső héjhoz tapadt részt, majd nyissuk ki teljesen az osztrigát.
- A kinyitott osztriga alsó részében található húst a kés segítségével óvatosan, alányúlva mozgassuk meg, ezzel ellenőrizhetjük, hogy van-e még a héjhoz tapadt rész.
- Amennyiben teljesen elvált a hús a héjtól, a jégágyra visszatéve pár csepp citrommal és tabascoval meglocsolva, pezsgővel vagy proseccoval fogyasztható is!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6665
- Feltöltés dátuma: 2020. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Bár évszázadokig a gazdagság jelképe volt, manapság egész egyszerűen hozzájuthatunk néhány darab friss, csendes-óceáni osztrigához! Európában nyersen, kevés citrommal és tabascoval szokás fogyasztani, alacsony zsír- és szénhidráttartalma mellett kiváló afrodiziákum is, bár ez tudományosan a mai napig nem bizonyított.