Osztriga

Az osztriga egy kagylófajta. Néhány fajtája emberi fogyasztásra alkalmas, kitűnő ízű ételkülönlegesség. A héja rendkívül ellenálló, kemény. Az osztrigát Európában nyersen, Kínában megfőzve fogyasztják. Őrölve gyógyszert készítenek belőle.
Bármikor. A lényeg, hogy kizárólag frissen fogyasszuk!
Pár órán át hűtőben tárolható, de tanácsosabb elfogyasztani mindjárt, vásárlás után.
fehérjetartalom
5.71 g
zsírtartalom
40001.255 g
szénhidráttartalom
2.72 g
víztartalom
89.04 g
Foszfor
97 mg
Nátrium
85 mg
Kalcium
59 mg
Cink
39.3 mg
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.031 g
Niacin - B3 vitamin
0.925 mg
E vitamin
0.85 mg
fehérje
5.71 g
Zsír
telített zsírsav
0.474 g
egyszeresen telített zsírsav
0.253 g
többszörösen telített zsírsav
0.528 g
koleszterin
40 g
ásványi anyagok
Kalcium
59 mg
Vas
4.61 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
97 mg
Nátrium
85 mg
Cink
39.3 mg
Réz
2.858 mg
Mangán
0.296 mg
Szelén
19.7 µg
szénhidrát
cukor
0.62 g
víz
89.04 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.09 mg
Niacin - B3 vitamin
0.925 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.223 mg
Folát
7 µg
Kolin
65 mg
Retinol
13 µg
E vitamin
0.85 mg
D vitamin
1 µg
K vitamin
1 µg
B12 vitamin
8.75 µg
A vitamin
13 µg
B6 vitamin
0.031 g
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyMiért érdemes bedobni a mosogatószivacsot a mosógépbe? Otthon Tippünk elmagyarázza!
A húsvét csúcspontjára érve, vasárnap sonkamentő kaszás levest, zöld színben pompázó babkát és tradicionális sárgatúrót készíthetünk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!