Osztriga
Leírás
Az osztriga egy kagylófajta. Néhány fajtája emberi fogyasztásra alkalmas, kitűnő ízű ételkülönlegesség. A héja rendkívül ellenálló, kemény. Az osztrigát Európában nyersen, Kínában megfőzve fogyasztják. Őrölve gyógyszert készítenek belőle.
Mikor vegyem
Bármikor. A lényeg, hogy kizárólag frissen fogyasszuk!
hogyan tároljam
Pár órán át hűtőben tárolható, de tanácsosabb elfogyasztani mindjárt, vásárlás után.
100g Osztriga
fehérjetartalom
5.71 g
zsírtartalom
40001.255 g
szénhidráttartalom
2.72 g
víztartalom
89.04 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
97 mg
Nátrium
85 mg
Kalcium
59 mg
Cink
39.3 mg
Top vitaminok
Kolin
65 mg
B6 vitamin
0.031 g
Niacin - B3 vitamin
0.925 mg
E vitamin
0.85 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
5.71 g
Zsír
telített zsírsav
0.474 g
egyszeresen telített zsírsav
0.253 g
többszörösen telített zsírsav
0.528 g
koleszterin
40 g
ásványi anyagok
Kalcium
59 mg
Vas
4.61 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
97 mg
Nátrium
85 mg
Cink
39.3 mg
Réz
2.858 mg
Mangán
0.296 mg
Szelén
19.7 µg
szénhidrát
cukor
0.62 g
víz
89.04 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.09 mg
Niacin - B3 vitamin
0.925 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.223 mg
Folát
7 µg
Kolin
65 mg
Retinol
13 µg
E vitamin
0.85 mg
D vitamin
1 µg
K vitamin
1 µg
B12 vitamin
8.75 µg
A vitamin
13 µg
B6 vitamin
0.031 g