Osztriga

Osztriga

Leírás

Az osztriga egy kagylófajta. Néhány fajtája emberi fogyasztásra alkalmas, kitűnő ízű ételkülönlegesség. A héja rendkívül ellenálló, kemény. Az osztrigát Európában nyersen, Kínában megfőzve fogyasztják. Őrölve gyógyszert készítenek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor. A lényeg, hogy kizárólag frissen fogyasszuk!

hogyan tároljam

Pár órán át hűtőben tárolható, de tanácsosabb elfogyasztani mindjárt, vásárlás után.

100g Osztriga

fehérjetartalom

5.71 g

zsírtartalom

40001.255 g

szénhidráttartalom

2.72 g

víztartalom

89.04 g

gramm osztriga?

Top ásványi anyagok

Foszfor

97 mg

Nátrium

85 mg

Kalcium

59 mg

Cink

39.3 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.031 g

Niacin - B3 vitamin

0.925 mg

E vitamin

0.85 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5.71 g

Zsír

telített zsírsav

0.474 g

egyszeresen telített zsírsav

0.253 g

többszörösen telített zsírsav

0.528 g

koleszterin

40 g

ásványi anyagok

Kalcium

59 mg

Vas

4.61 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

97 mg

Nátrium

85 mg

Cink

39.3 mg

Réz

2.858 mg

Mangán

0.296 mg

Szelén

19.7 µg

szénhidrát

cukor

0.62 g

víz

89.04 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.09 mg

Niacin - B3 vitamin

0.925 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.223 mg

Folát

7 µg

Kolin

65 mg

Retinol

13 µg

E vitamin

0.85 mg

D vitamin

1 µg

K vitamin

1 µg

B12 vitamin

8.75 µg

A vitamin

13 µg

B6 vitamin

0.031 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...