r
Nosalty Logó

Őszibarackos tarte tatin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Őszibarackos tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 2541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiengedjük. Ezután a barackokat kb. 1 percre forró vízbe merjük, majd lehámozzuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk őket.
  2. A margarint kb. 30 mp-re a mikróba puhára melegítjük (ne olvasszuk), majd elkeverjük a cukorral.
  3. Ezután fogunk egy olyan edényt, amit tudunk használni a tűzhelyen és a sütőben is. Az alját bekenjük a margarinos-cukros masszával, majd erre szépen egymás mellé, akár két sorban is, ráhelyezzük a barack szeleteket.
  4. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és megkaramellizáljuk. Kevergetni nem szabad, hagyni kell, hogy jól elpárologjon a barack leve, és elkezdjen karamellizálódni. Az illatán is érezhetjük majd, de ha nem, az edény alján látjuk majd, hogy kezd barnulni a barack. Ez barack függő, de kb. 10-15 perc. Azért figyeljünk rá, nehogy megpiruljon a karamell, mert akkor könnyen megkeseredhet.
  5. Addig, míg a barack karamellizálódik, a leveles tésztát nyújtsuk ki kör alakúra.
  6. Ha kész a barack, picit hagyjuk kihűlni, majd a tésztát tegyük rá, és a szélétjól nyomkodjuk alulra.
  7. Forró sütőben, 200-250 fokon süssük aranybarnára 20-30 perc alatt.
  8. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy másik edénybe, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4099
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Forrón vaníliafagyival isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos tarte tatin
dorcus89 81 recept

Egy francia szakácskönybe találtam ezt a receptet. Amolyan gyors és egyszerű francia tarte tatin. Az eredeti recept almát használt, de más gyümölcsből is finom, pl. sárgabarack, körte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...