Őszibarackos tarte tatin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
23g leveles tészta85 kcal
-
167g őszibarack62 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
423
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
138g leveles tészta510 kcal
-
1000g őszibarack374 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
2541
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
9.6g leveles tészta35 kcal
-
69.6g őszibarack26 kcal
-
10.4g margarin75 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
Összesen
176
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
423
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 155.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.7 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 878 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2470 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
2541
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
0.5 csomag leveles tészta
-
1 kg őszibarack
-
15 dkg margarin
-
15 dkg cukor
Elkészítés
- A leveles tésztát kiengedjük. Ezután a barackokat kb. 1 percre forró vízbe merjük, majd lehámozzuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk őket.
- A margarint kb. 30 mp-re a mikróba puhára melegítjük (ne olvasszuk), majd elkeverjük a cukorral.
- Ezután fogunk egy olyan edényt, amit tudunk használni a tűzhelyen és a sütőben is. Az alját bekenjük a margarinos-cukros masszával, majd erre szépen egymás mellé, akár két sorban is, ráhelyezzük a barack szeleteket.
- Ezt feltesszük a tűzhelyre, és megkaramellizáljuk. Kevergetni nem szabad, hagyni kell, hogy jól elpárologjon a barack leve, és elkezdjen karamellizálódni. Az illatán is érezhetjük majd, de ha nem, az edény alján látjuk majd, hogy kezd barnulni a barack. Ez barack függő, de kb. 10-15 perc. Azért figyeljünk rá, nehogy megpiruljon a karamell, mert akkor könnyen megkeseredhet.
- Addig, míg a barack karamellizálódik, a leveles tésztát nyújtsuk ki kör alakúra.
- Ha kész a barack, picit hagyjuk kihűlni, majd a tésztát tegyük rá, és a szélétjól nyomkodjuk alulra.
- Forró sütőben, 200-250 fokon süssük aranybarnára 20-30 perc alatt.
- Ha kész, hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy másik edénybe, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4098
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Ajánló
Forrón vaníliafagyival isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dorcus89
81 recept
Egy francia szakácskönybe találtam ezt a receptet. Amolyan gyors és egyszerű francia tarte tatin. Az eredeti recept almát használt, de más gyümölcsből is finom, pl. sárgabarack, körte.