r
Nosalty Logó

Őszibarackos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Őszibarackos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 2810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 25 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, és kiterítjük rajta a bolti tésztát úgy, hogy a forma oldalát is fedje a tészta. Körbevágjuk a szélein.
  2. A tésztára a forma alján rászórunk 5 dkg morzsásra tört zabkekszet.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk (vagy nektarint használunk, azt nem fontos), cikkekre szeljük, és a forma alját kitöltjük vele. Megszórjuk őrölt fahéjjal és kardamommal.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, amibe beleforgatjuk a cukros tojássárgát, a mascarponét és a vanília kivonatot. Ezt a krémet töltjük az őszibarackokra.
  5. 140 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütjük fél órát, majd 120 fokon még egy órát. Ha nagyon színesedne, a tetejét letakarhatjuk fóliával.
  6. Kihűlve tálaljuk, vaníliás tejszínnel vagy joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos sajttorta
Évi néni 1830 recept

Megint az összevásárolt sok mindent tüntettem el a hűtőmből, és lett belőle egy fincsi torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...