r
Nosalty Logó

Őszibarackos-joghurtos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Őszibarackos-joghurtos piskóta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A tálaláshoz

Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A tálaláshoz

Összesen 3001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 3001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A barackot hámozzuk, és felszeleteljük.
  2. Egy üveg körtálat kirakunk 15 db babapiskótával.
  3. Kis tálban a gesztenyepürét összetörjük, ízesítjük a rumaromával, és belekeverjük kis adagonként a habtejszínt, jó alaposan krémesre keverjük.
  4. Az üvegtál aljára tett babapiskóta tetejére simítjuk a gesztenyekrémet.
  5. Rárakunk 15 db babapiskótát
  6. Erre öntjük rá, és simítjuk el a darabos joghurtot.
  7. Az őszibarack-szeleteket teszük a legtetejére.
  8. Betesszük a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy öszeérjen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7847
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 23.

Ajánló

Nagyon fontos, hogy legalább ennyi ideig a hűtőben összeérjen. Szerintem ebben a hőségben, ez a kellemesen édes barack,és kellemesen savanykás joghurt kettőse nagyon jól illett össze és finom volt. A gesztenye elég édes hozzá. De aki édesebbet akar,teheti:-)) A tálaláshoz adjunk tejszínhabot vagy csokiszirupot, aki nagyon szeretné az édességét még jobban feldobni :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos-joghurtos piskóta
Éva-Anyóca 350 recept

Szerettem volna a család kérésének, azaz erőteljes unszolásának eleget tenni, és gyors, finom édességet készíteni. Azt, hogy nem sütöm majd, ezt én találtam ki, mert eleget főttem már főzés közben és sült hús készítésekor a gáztűzhely mellett, de az édességhiányt pótolni kellett. A muszáj az muszáj :-). Érdekes mód a hűtőből elővarázsolt édességnek nagyon örültek, és pillanatok alatt el is fogyott. :-) Egyáltalán nem volt baj, hogy nem sütött volt, sőt. A tejszínhab és a kakaószirup csak feldobta, de szerintem anélkül is nagyon, de nagyon finom volt. Én simán ettem.:-)) Más gyümölccsel is próbálkozok majd.

Hozzávalók

A piskótához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...