adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g őszibarack37 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
-
120g víz0 kcal
Összesen
153
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g őszibarack374 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
-
1200g víz0 kcal
Összesen
1535
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
39.9g őszibarack15 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0.2g nátrium-benzoát0 kcal
-
47.9g víz0 kcal
Összesen
61
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 205.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
153
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.5 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2052 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1555 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
1535
kcal
- 0% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 kg őszibarack
-
30 dkg cukor
-
1 kávéskanál citromsav
-
1 kk nátrium-benzoát
-
1.2 l víz
Elkészítés
- A barackot jól megmossuk, meghámozzuk és a magját eltávolítjuk.
- Turmixgéppel összetörjük és pontosan lemérjük, hány liter lett .
- Literenként hozzáadjuk a vizet (ízlés szerint lehet kicsit hígabbra vagy sűrűbbre csinálni) a cukrot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot.
- Kevergetve, forrástól számított 5 percig forraljuk, míg a habja el nem fő.
- Azonnal tiszta üvegekbe töltjük, celofánnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük egy napra. (paplan közé)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 73038
- Feltöltés dátuma: 2011. július 06.
Ajánló
Aki nem akar bele tartósítószert tenni, az a két benedvesített celofán közé tegye a nátrium-benzoátot és úgy zárja le az üveget. Én még nem próbáltam, de állítólag működik. Ha a barack héja nem jön le könnyen, mártsuk néhány másodpercre forrásban lévő vízbe. Egészségetekre!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Tavaly egy régi újságban találtam ezt a receptet, most még időben megosztom veletek. Kaptam őszibarackot és mivel már befőttet raktam el eleget, ezért kipróbáltam a gyümölcslé elkészítését is. Érdemes várni a magbaváló barackra, mert könnyebb vele dolgozni és az ára is kedvezőbb.