r
Nosalty Logó

Őszibarackkrémleves ahogy geo készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őszibarackkrémleves ahogy geo készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2842 micro
  • β-crypt
    706 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A konzervet kinyitjuk, a levét félretesszük.
  2. A barack egyharmad részét fél cm-es kockákra daraboljuk, meghintjük porcukorral, fehérbort öntünk rá, és hűtőbe tesszük.
  3. A többi barackot szeletekre vágjuk, és egy edényben a lével, a sóval és a vaníliás cukorral együtt feltesszük főni.
  4. Mikor forr, hozzáadjuk a megmosott, kimagozott fél citromot.
  5. Mikor megpuhult a barack, kivesszük a citromot, és botmixerrel pürésítjük az egészet.
  6. Visszatesszük a tűzre, felöntjük a tejszínnel, egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  7. Hűtőben kihűtjük, tejszínhabrózsával tálaljuk.
  8. Tipp: fehérbor helyett félédes, rosé vagy édes pezsgő is alkalmazható.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9975
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptben konzerv őszibarack szerepel, de mivel most szezonja van, helyettesíthető 4-5 db barackkal és kb. 2dl vízzel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...