Őszibarackdzsem Andi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
583g őszibarack218 kcal
-
8g dzsemfix24 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
0 kcal
Összesen
565
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7000g őszibarack2621 kcal
-
100g dzsemfix292 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0 kcal
Összesen
6783
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
86.3g őszibarack32 kcal
-
1.2g dzsemfix4 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
84
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 497.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 907 micro
-
β-crypt 375 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
565
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3322.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 1344 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1704.9 g
-
Cukor 1626 mg
-
Élelmi rost 120 mg
VÍZ
-
Összesen 5972.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 444 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10886 micro
-
β-crypt 4502 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6115 micro
Összesen
6783
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
7 kg őszibarack
-
4 csomag dzsemfix
-
1 kg cukor
-
2 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, héját levágjuk, a magokat eltávolítjuk és a húsát nagyobb darabokra vagdaljuk. Ha gyümölcsdarabosat szeretnénk, kézzel összenyomkodjuk. Ha pépesebb dzsemet akarunk, ledaráljuk vagy turmixoljuk.
- A gyümölcsöt odatesszük főni, ha felfő, még kb. 10 percig kavargatva hagyjuk rotyogni.
- Hozzákeverjük a cukrot, a dzsemfixet, majd ha ismét felfő, 3 perc forrás után elzárjuk.
- Belekeverjük a tartósítószert.
- Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Másnap tehetjük a helyére.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13750
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Ajánló
Sütikbe, linzerbe nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
A barackot Anyukáméktól kaptuk és elég sok volt, ezért lett belőle dzsem.