r
Nosalty Logó

Őszibarackbefőtt Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Őszibarackbefőtt Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 250 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 250 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

3 normál üveghez való mennyiség

Elkészítés

3 normál üveghez való mennyiség

  1. Az üvegeket és a kupakokat NAGYON alaposan elmossuk. Ecetes vízben öblítjük, száradni hagyjuk. A kupakokat néhány percig forraljuk, és száradni hagyjuk.
  2. A gyümölcsöket megtisztítás után félbe v. negyedbe vágva, magházzal lefelé beletesszük a tiszta, száraz üvegbe. Jól megtömjük! 2 ek cukrot és ízlés szerinti vaníliás cukrot hintünk rá.
  3. Hideg vízzel felöntjük az üvegeket, teljesen legyen tele! Rátesszük a kupakot, és nagyon jól rácsavarjuk.
  4. Egy akkora fazékba sorakoztatjuk az üvegeket, amibe belefér az összes. (Van, aki tesz a fazék aljába és az üvegek köré újságpapírt.)
  5. A fazekat feltöltjük vízzel úgy, hogy az üvegeknek 3/4-éig érjen a víz.
  6. Felforraljuk addig, amíg az üvegekben gyöngyözni kezd a víz. A fazékra rátesszük a fedőt, és 20 percig főzzük.
  7. Ha letelt az idő, lezárjuk a gázt (vagy ki mit használ), és hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23830
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Ajánló

Ha gyorsan szeretnénk egyszerűen befőttet eltenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olcsó őszibarackot találtam az üzletben, de csak 2 kg volt már. Befőttem nem maradt már tavalyról, így gondoltam, itt az idő a befőzés elkezdéséhez. Semmi újdonságot nem tudok ennél a technikánál megemlíteni, mert mint olvastam több helyen, nagyanyáink is  használták már. Az volt a lényeg, hogy ne kelljen bele tartósító, és ne legyen benne sok cukor, de azért kicsike leve is legyen, a nagy melegben ne kelljen a forró lével bajlódni, stb. Hasonló receptet itt is találtam, de mégsem ugyanaz, ezért osztom meg itt. A gondolatébresztőt a Vendéglő az Ínyenc Bloggerhez blogban találtam. Köszönet érte.

Hozzávalók

3 normál üveghez való mennyiség

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...