Őszibarackbefőtt Boszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
3 normál üveghez való mennyiség
-
500g őszibarack187 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5 kcal
Összesen
250
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
3 normál üveghez való mennyiség
-
2000g őszibarack749 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
19 kcal
Összesen
1000
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
3 normál üveghez való mennyiség
-
96.9g őszibarack36 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 426.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
250
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.2 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1706.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3110 micro
-
β-crypt 1286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1747 micro
Összesen
1000
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
3 normál üveghez való mennyiség
-
2 kg őszibarack
-
6 ek cukor
Elkészítés
3 normál üveghez való mennyiség
- Az üvegeket és a kupakokat NAGYON alaposan elmossuk. Ecetes vízben öblítjük, száradni hagyjuk. A kupakokat néhány percig forraljuk, és száradni hagyjuk.
- A gyümölcsöket megtisztítás után félbe v. negyedbe vágva, magházzal lefelé beletesszük a tiszta, száraz üvegbe. Jól megtömjük! 2 ek cukrot és ízlés szerinti vaníliás cukrot hintünk rá.
- Hideg vízzel felöntjük az üvegeket, teljesen legyen tele! Rátesszük a kupakot, és nagyon jól rácsavarjuk.
- Egy akkora fazékba sorakoztatjuk az üvegeket, amibe belefér az összes. (Van, aki tesz a fazék aljába és az üvegek köré újságpapírt.)
- A fazekat feltöltjük vízzel úgy, hogy az üvegeknek 3/4-éig érjen a víz.
- Felforraljuk addig, amíg az üvegekben gyöngyözni kezd a víz. A fazékra rátesszük a fedőt, és 20 percig főzzük.
- Ha letelt az idő, lezárjuk a gázt (vagy ki mit használ), és hagyjuk, hogy kihűljön.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23830
- Feltöltés dátuma: 2013. június 25.
Ajánló
Ha gyorsan szeretnénk egyszerűen befőttet eltenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Olcsó őszibarackot találtam az üzletben, de csak 2 kg volt már. Befőttem nem maradt már tavalyról, így gondoltam, itt az idő a befőzés elkezdéséhez. Semmi újdonságot nem tudok ennél a technikánál megemlíteni, mert mint olvastam több helyen, nagyanyáink is használták már. Az volt a lényeg, hogy ne kelljen bele tartósító, és ne legyen benne sok cukor, de azért kicsike leve is legyen, a nagy melegben ne kelljen a forró lével bajlódni, stb. Hasonló receptet itt is találtam, de mégsem ugyanaz, ezért osztom meg itt. A gondolatébresztőt a Vendéglő az Ínyenc Bloggerhez blogban találtam. Köszönet érte.