r
Nosalty Logó

Őszibarack Marikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack Marikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 11045 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    549.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    259 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7162 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    3002 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1390.8 g
  • Cukor
    760 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    608 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4000 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 11045 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat a liszt és a sütőpor kivételével robotgép segítségével habosra keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük, és még fél órát pihentetjük.
  2. Kis gombócokat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságokat hagyva. 180 fokon 30 percig sütjük halvány rózsaszínűre.
  3. Amíg sül, addig a robotgép segítségével kikeverjük a margarint a porcukorral. Beleöntjük a rumot és a kakaót.
  4. A kihűlt barack belsejét kikaparjuk, s a kikapart tészta felét apróra morzsolva beletesszük a töltelékbe. Ezzel töltjük meg a barack belsejét.
  5. Utána a tojásfehérjével összeragasztunk két fél barackot.
  6. Mikor mindet megtöltöttük és összeragasztottuk, akkor egy vékony ecsettel bekenjük a barackokat a rumaromával, és meghempergetjük kristálycukorban, végül hideg helyre tesszük. Szárának szegfűszeget szúrunk bele. Ebből az adagból kb. 32 db lesz.
  7. Tipp: Ha egyforma barackokat szeretnénk, akkor a tésztából rudakat sodrunk, és egyforma nagyságúra levágjuk.
  8. Tipp: Választhatunk más színű aromát is, akkor a baracknak más színe lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5898
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lakodalomba voltunk hivatalosak, s ott nagy sikert aratott. Ugyancsak nagy sikere volt a lányom diák napi buliján is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...