Őszibarackleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g őszibarack94 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g vodka29 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
310
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g őszibarack374 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g vodka116 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
1235
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
68.7g őszibarack26 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
3.4g vodka8 kcal
-
11.7g citrom2 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
310
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.9 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1678 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 884 micro
Összesen
1235
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
1 kg őszibarack
-
5 ek porcukor
-
2 dl habtejszín
-
0.5 dl vodka
-
1 db citrom
-
4 db kardamom
Elkészítés
- Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, és kiszedjük a magját. A barackok húsát összeturmixoljuk.
- Egy mozsárbana kardamombelsejét porrá törjük.
- Az összeturmixolt barackhoz hozzáadjuk akardamomot, a cukrot (a gyümölcs édességének és az ízlésünknek megfelelő mennyiségben), a tejszínt, a vodkát,a citrom reszelt héját, valamintfelének a levét, és jól összekeverjük.
- Lehűtjük. Tálaláskor a néhány szelet őszibarackkal, esetleg mentalevéllel díszítjük.
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 57310
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A jó őszibarack az egyik legfinomabb gyümölcs, a belőle készült leves selymes és krémes.