r
Nosalty Logó

Őszibarack krémleves 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Őszibarack krémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    736 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Picit több vízben, mint ami ellepi a fűszerekkel együtt (só, vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, savanyítottnál a citrom- és narancs héja) feltesszük főni.
  3. Ha a barack megpuhult, kiszedjük a darabos fűszereket (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), és a barack harmadát.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk az edénybenmaradt barackot.
  5. Simára keverjük a joghurtot a tejszínnel, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és hozzákeverjük az összeturmixolt barackos léhez. Ha szükséges, újra egy kicsit átturmixoljuk az egészet.
  6. A korábban félretett barakharmadot visszatesszük a baracklevesbe, és az egészet egyszer, nagyon rövid ideig átforraljuk.
  7. Hűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk! (Nekem csak főzőtejszínem volt itthon ezért a képről a tejszínhab lemaradt.)
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 60219
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

Aki inkább az őszibarack ízét kívánja visszakapni, az ne a savanyított változatot készítse! A savanyított változatba a narancs és citrom héját lehetőleg úgy tegyük bele a levesbe, hogy minél kevesebb fehér rész legyen a héjon, mert a fehér részek megkeseríthetik az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Nyári hőségben nálunk ez az őszibarackleves (a savanyított változat) a kedvence a fiúknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...