Őszibarack krémleves 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marianna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
286g őszibarack107 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
29 kcal
-
19g méz57 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
406
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1143g őszibarack428 kcal
-
130g joghurt79 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
114 kcal
-
75g méz228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
1620
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
69.7g őszibarack26 kcal
-
7.9g joghurt5 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
4.6g méz14 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Összesen
98
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
406
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1208.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.9 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 720 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1934 micro
-
β-crypt 736 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
1620
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
9 db őszibarack
-
2.5 dl habtejszín
-
3 ek méz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Az őszibarackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
- Picit több vízben, mint ami ellepi a fűszerekkel együtt (só, vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, savanyítottnál a citrom- és narancs héja) feltesszük főni.
- Ha a barack megpuhult, kiszedjük a darabos fűszereket (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), és a barack harmadát.
- Botmixerrel összeturmixoljuk az edénybenmaradt barackot.
- Simára keverjük a joghurtot a tejszínnel, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és hozzákeverjük az összeturmixolt barackos léhez. Ha szükséges, újra egy kicsit átturmixoljuk az egészet.
- A korábban félretett barakharmadot visszatesszük a baracklevesbe, és az egészet egyszer, nagyon rövid ideig átforraljuk.
- Hűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk! (Nekem csak főzőtejszínem volt itthon ezért a képről a tejszínhab lemaradt.)
- Receptkönyvben: 295
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 60219
- Feltöltés dátuma: 2010. július 06.
Ajánló
Aki inkább az őszibarack ízét kívánja visszakapni, az ne a savanyított változatot készítse! A savanyított változatba a narancs és citrom héját lehetőleg úgy tegyük bele a levesbe, hogy minél kevesebb fehér rész legyen a héjon, mert a fehér részek megkeseríthetik az ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marianna
11 recept
Nyári hőségben nálunk ez az őszibarackleves (a savanyított változat) a kedvence a fiúknak.