r
Nosalty Logó

Őszi túrós-barackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Őszi túrós-barackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.3 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    294.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.1 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    724 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: a tojásokat a cukorral, sóval és a vajjal robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a szalalkálit és a liszteket, homogénné összedolgozzuk, majd kb. 1/2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.
  2. Krém: a vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukrokkal robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadva a túrót, a citromhéjat még 2-3 percig keverjük.
  3. Megmossuk, lehúzzuk a héját a barackoknak, kis kockákra aprítjuk, és belekeverjük a túrós-vajas krémbe.
  4. Egy nagy tepsit megfordítunk, sütőpapírt teszünk rá, és kicsit meglisztezzük.
  5. Elővesszük a tésztát, 2 felé vesszük, és az első cipót ráhelyezzük a tepsire, meglisztezzük a tetejét, és sodrófával vékony lappá nyújtjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, körülbelül 8-10 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz. Kivesszük a sütőből, és ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagy méretű tálcára átrakjuk, és egyenletesen szétoszlatjuk rajta a túrós-vajas krémet. Gyorsan és óvatosan dolgozzunk, mert nagyon törékeny a tészta.
  7. Ezután a második tészta cipót is hasonlóképpen kinyújtjuk a kihűlt, sütőpapíros, lisztezett tepsin, és készre sütjük. Ha kihűlt, akkor befedjük vele az előző lapot.
  8. Tálalás előtt 2-3 órát állni hagyjuk, hogy megfelelően megpuhuljon a szeleteléshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3535
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi túrós-barackos kocka
Pancsika 101 recept

Őszi hangulatban telt a mai napom. :-) Gyönyörű szép, napos időben ismét kedveskedtem édesszájú férjemnek.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...