r
Nosalty Logó

Ostoros rétes - Ostoros kalács 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ostoros rétes - Ostoros kalács 3.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.7 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2311 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 5860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
  2. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.
  3. Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.
  4. Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb. fél órát pihentetjük.
  5. Sütés előtt lekenjük tojássárgájával. Ha megsült, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 170
  • Össznézettség: 65871
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

Én a kakaós töltelék helyett szoktam darált dió, margarin és darabolt magozott meggy keverékét is használni, isteni finom úgy is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy tv műsorban láttam, és ahogy véget ért a műsor nekiláttam a receptnek. Hát ez valami isteni finom, próbáljátok ki, nem bánjátok meg! Nem volt ideje kihűlni, a család még melegen felfalta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...