r
Nosalty Logó

Ostoros rétes Helly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Ostoros rétes Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 2966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a hozzávalókat, a lisztet, a zsírt, a tojássárgáját, a csipet sót és az élesztőt, kézzel úgy, hogy jól kimenjen a levegő a tésztából!
  3. Majd 6 cipóba vesszük, és fél órát pihenni hagyjuk.
  4. Eközben 15 dkg porcukrot kikeverünk 10 dkg teavajjal.
  5. Ha letelt a fél óra, kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük. Ezt mind a 6-tal elvégezzük, majd 2x3 fonatos kalácsot fonunk.
  6. Ha megvan, tojásfehérjével lekenjük, a tetejére vágott diót és kristálycukrot szórunk. A tepsit kizsírozzuk, és kb. 170 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1850
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ostoros rétes Helly konyhájából
helly77 42 recept

Nagymamám régi receptkönyvéből való! Isteni finom, egyszerű száraz sütemény! A kedvencem! Sokáig eláll, tea mellé mennyei!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...