r
Nosalty Logó

Orosz gombaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Orosz gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    4368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5558.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2460 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3455 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    17472 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2989 micro
Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítünk, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedjük róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).
  2. A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinszteljük, majd hozzá adjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és tovább dinszteljük.
  3. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adjuk hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatjuk).
  4. Majd a kapor és a zöldség háromnegyedét apróra metéljük és ezeket is hozzáadjuk, 1-2 perces dinsztelés után borsozzuk sózzuk és felöntjük a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Eközben a vékony hasábburgonyát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, forró olajon addig sütjük, míg a külső fele meg nem keményedik és halvány színe nem lesz. Papírtörlőn az olajat leitatjuk, és a levesbe tesszük, pár percig forraljuk, hogy a közepe is átfőjön.
  6. Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágjuk, kis tálban a leveshez kínáljuk.
  7. A sajtot apró kockára vágjuk, a tányérokon szétosztjuk, erre merjük a levest.
  8. Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10930
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kaprot ne sajnáljuk belőle, ez a lelke a levesnek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...