Orosz gombaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g marha alaplé0 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
50g hasábburgonya74 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
863
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
2000g marha alaplé0 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
200g hasábburgonya294 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Összesen
3444
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
54g marha alaplé0 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.1g gomba2 kcal
-
5.4g hasábburgonya8 kcal
-
5.4g ementáli sajt21 kcal
-
4.9g kapor2 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
1.3g margarin10 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 615 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 280.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 1548 micro
-
β-karotin 4368 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
863
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 301.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5558.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 2460 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1120.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3455 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 827 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 1047 micro
-
α-karotin 6191 micro
-
β-karotin 17472 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2989 micro
Összesen
3444
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 l marha alaplé
-
20 dkg sárgarépa
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
20 dkg hasábburgonya
-
20 dkg ementáli sajt
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg margarin
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
4 ek tejföl
Elkészítés
- Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítünk, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedjük róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).
- A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinszteljük, majd hozzá adjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és tovább dinszteljük.
- Ezt követően a vékonyra szelt gombát adjuk hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatjuk).
- Majd a kapor és a zöldség háromnegyedét apróra metéljük és ezeket is hozzáadjuk, 1-2 perces dinsztelés után borsozzuk sózzuk és felöntjük a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzzük.
- Eközben a vékony hasábburgonyát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, forró olajon addig sütjük, míg a külső fele meg nem keményedik és halvány színe nem lesz. Papírtörlőn az olajat leitatjuk, és a levesbe tesszük, pár percig forraljuk, hogy a közepe is átfőjön.
- Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágjuk, kis tálban a leveshez kínáljuk.
- A sajtot apró kockára vágjuk, a tányérokon szétosztjuk, erre merjük a levest.
- Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10930
- Feltöltés dátuma: 2010. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kaprot ne sajnáljuk belőle, ez a lelke a levesnek!