r
Nosalty Logó

Orosz gomba Julienne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Orosz gomba Julienne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    418 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3738.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Rádobjuk a hagymát és a gombát, majd kb 7-8 perc alatt puhára pároljuk és elfőzzük a levét. Kis hőálló tálba tesszük, és közben elkészítjük a szószt.
  2. A maradék vajat a borral feltesszük egy kisebb lábosban, és elpároljuk a bor alkoholtartalmát. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
  3. Lereszeljük a sajtot. A szószt a gombára öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 15 perc alatt aranybarnára sütjük és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1506
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 110087
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 02.

Ajánló

Készíthetjük az egészet tejföllel is.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Imádom az orosz konyhát, és ez az egyik nagy kedvencem. Nem volt még olyan vendégség nálunk, ahol ne imádta volna mindenki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek