r
Nosalty Logó

Óriás kiflik Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Óriás kiflik Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 5481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5935.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2527 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1610 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 5481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Zsírpapírral bélelünk ki egy sütőlapot.
  2. A tészta hozzávalóit dagasztógéppel jól kidolgozzuk, és 1/2 órát pihentetjükletakarva.
  3. 4 részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, és feltekerünk 1 rudat, kb. 8 részre vágjuk, kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, amihez a mákot a hozzávalókból kikeverjük, hogy kenhető töltelék legyen, amit azután feltekerünk, és kifliket formázunk belőle.
  4. Tepsibe rakjuk, a hajtás alul legyen, és a 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Ha megsült(180 fokon 20 perc alatt),mégforrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 14479
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás kiflik Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 322 recept

Rokonságban volt meg ez a recept, és elkértem, hogy megsüthessem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...