Oreo torta SüniSüti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskóta
-
24g tojás30 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
33g finomliszt120 kcal
-
17g tej10 kcal
-
15g napraforgó olaj129 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
Krém
-
179g krémsajt446 kcal
-
6g tejföl11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g habtejszín63 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g cukor32 kcal
Dekoráció
-
11g oreo keksz52 kcal
Összesen
1023
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
120g tej67 kcal
-
102g napraforgó olaj902 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
80 kcal
Krém
-
1250g krémsajt3125 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
58g cukor223 kcal
Dekoráció
-
77g oreo keksz367 kcal
Összesen
7159
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskóta
-
6.7g tojás8 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Krém
-
51g krémsajt128 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Dekoráció
-
3.1g oreo keksz15 kcal
Összesen
292
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 69.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
1023
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 483.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4929.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1125 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1887 mg
-
Nátrium 1461 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.8 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 265.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
7159
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
230 g finomliszt
-
1.2 dl tej
-
1.2 dl napraforgó olaj
-
0.8 csomag sütőpor
-
35 g cukrozatlan kakaópor
Krém
-
125 dkg krémsajt
-
2 ek tejföl
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
-
1.5 dl habtejszín
-
0.5 csomag habfixáló
Dekoráció
-
7 db oreo keksz
Elkészítés
Piskóta
- Kimérünk mindent: 1. edénybe a lisztet, kakaóport, sütőport, 2. edénybe a 150 g cukrot, tejet, tojássárgáját, 3. edénybe a tojásfehérjét, 4. edénybe a tojásfehérjébe szánt 60 g cukrot.
- Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot is, és kemény habbá verjük.
- Elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát meg a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, kakaót, sütőport, és óvatosan elkeverjük, majd simára habosítjuk.
- A felvert tojáshabot a tésztamasszához adagoljuk kanalanként, és óvatosan egyneművé forgatjuk.
- A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, de az oldalát nem kenjük be semmivel! Ebbe öntjük a masszánkat, és az oldalán kicsit felhúzogatjuk, hogy könnyebben tudjon majd megemelkedni.
- 175 fokon tűpróbáig sütjük, fél óra után alufóliával letakarjuk, és kb még fél órát sütjük.
- A lapot teljesen kihűtjük, az oldalán egy éles késsel körbevágjuk, majd két lapba vágjuk.
Krém
- A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk.
- A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral, vanília aromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk, és alaposan behűtjük betöltés előtt.
- A kihűlt tortalapok közé töltjük a krém 3/4-ét.
- A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel a torta tetejére csinos halmokat nyomunk belőle.
Dekoráció
- Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz kettévágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd, és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a megoldást: a kekszet vízszintesen az asztalra fektetjük, majd egy éles kést függőlegesen (a kekszre pont merőlegesen) a közepébe döfünk, és csodása félbepattan :D
- A félbevágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet, és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14625
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Ajánló
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek a piskótához! A habtejszín legyen behűtve felverés előtt! A lisztet szitáljuk át! Sütőpapírt csak a tortaforma aljára tegyünk, és ne kenjük be az oldalát semmivel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Egyik kedves barátnőm babát várt, mikor a születésnapjára készült ez a torta, és azért lett oreos, mert ez volt az az édesség, amit nagyon meg tudott kívánni :)