r
Nosalty Logó

Oreo torta SüniSüti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SüniSüti
Oreo torta SüniSüti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

1023
Kalória
17.6g
Fehérje
81.8g
Szénhidrátok
69.1g
Zsír
37.9g
Víz
104.3g
Koleszterin
3.1g
Rost
44.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Kimérünk mindent: 1. edénybe a lisztet, kakaóport, sütőport, 2. edénybe a 150 g cukrot, tejet, tojássárgáját, 3. edénybe a tojásfehérjét, 4. edénybe a tojásfehérjébe szánt 60 g cukrot.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot is, és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát meg a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, kakaót, sütőport, és óvatosan elkeverjük, majd simára habosítjuk.
  4. A felvert tojáshabot a tésztamasszához adagoljuk kanalanként, és óvatosan egyneművé forgatjuk.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, de az oldalát nem kenjük be semmivel! Ebbe öntjük a masszánkat, és az oldalán kicsit felhúzogatjuk, hogy könnyebben tudjon majd megemelkedni.
  6. 175 fokon tűpróbáig sütjük, fél óra után alufóliával letakarjuk, és kb még fél órát sütjük.
  7. A lapot teljesen kihűtjük, az oldalán egy éles késsel körbevágjuk, majd két lapba vágjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk.
  2. A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral, vanília aromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk, és alaposan behűtjük betöltés előtt.
  3. A kihűlt tortalapok közé töltjük a krém 3/4-ét.
  4. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel a torta tetejére csinos halmokat nyomunk belőle.

Dekoráció

  1. Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz kettévágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd, és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a megoldást: a kekszet vízszintesen az asztalra fektetjük, majd egy éles kést függőlegesen (a kekszre pont merőlegesen) a közepébe döfünk, és csodása félbepattan :D
  2. A félbevágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet, és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Egyik kedves barátnőm babát várt, mikor a születésnapjára készült ez a torta, és azért lett oreos, mert ez volt az az édesség, amit nagyon meg tudott kívánni :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!