r
Nosalty Logó

Oreo torta SüniSüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Oreo torta SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 7159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. Kimérünk mindent: 1. edénybe a lisztet, kakaóport, sütőport, 2. edénybe a 150 g cukrot, tejet, tojássárgáját, 3. edénybe a tojásfehérjét, 4. edénybe a tojásfehérjébe szánt 60 g cukrot.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot is, és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát meg a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, kakaót, sütőport, és óvatosan elkeverjük, majd simára habosítjuk.
  4. A felvert tojáshabot a tésztamasszához adagoljuk kanalanként, és óvatosan egyneművé forgatjuk.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, de az oldalát nem kenjük be semmivel! Ebbe öntjük a masszánkat, és az oldalán kicsit felhúzogatjuk, hogy könnyebben tudjon majd megemelkedni.
  6. 175 fokon tűpróbáig sütjük, fél óra után alufóliával letakarjuk, és kb még fél órát sütjük.
  7. A lapot teljesen kihűtjük, az oldalán egy éles késsel körbevágjuk, majd két lapba vágjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk.
  2. A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral, vanília aromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk, és alaposan behűtjük betöltés előtt.
  3. A kihűlt tortalapok közé töltjük a krém 3/4-ét.
  4. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel a torta tetejére csinos halmokat nyomunk belőle.

Dekoráció

  1. Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz kettévágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd, és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a megoldást: a kekszet vízszintesen az asztalra fektetjük, majd egy éles kést függőlegesen (a kekszre pont merőlegesen) a közepébe döfünk, és csodása félbepattan :D
  2. A félbevágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet, és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14625
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

A tojások legyenek szobahőmérsékletűek a piskótához! A habtejszín legyen behűtve felverés előtt! A lisztet szitáljuk át! Sütőpapírt csak a tortaforma aljára tegyünk, és ne kenjük be az oldalát semmivel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Egyik kedves barátnőm babát várt, mikor a születésnapjára készült ez a torta, és azért lett oreos, mert ez volt az az édesség, amit nagyon meg tudott kívánni :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...