r
Nosalty Logó

Omlós karamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Loveiny
Omlós karamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1946 kcal
  • 2% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat melegíteni kezdjük egy vastag aljú lábosban. Óvatosan, hogy forrjon, viszont ne égjen oda. Gyakran kevergetni kell, és nem megfeledkezni róla, mert pikk-pakk odaég. Én néha lángelosztót is használok, hogy egyenletesebb legyen a hő.
  2. Egy idő után elkezd majd barnulni, szép sötét színe lesz. Lehet ellenőrizgetni hideg vízben, ha belecseppentünk egy picit, és nem oldódik fel azonnal, hanem szépen megmarad egy nagy cseppként a pohár alján, nos, akkor még főzzük pár percet, biztos, ami biztos.
  3. Ha kész, kizárjuk a gázt, és félrehúzzuk. És itt jön a titok. Pár percig hagyjuk hűlni, de nem túl sokáig. Maximum 5 perc. Utána előkapunk egy fakanalat, és keverjük. Nagyon. Elkezd majd kivilágosodni, akkor még keverni kell 1 percet. És készen is vagyunk.
  4. Sütőpapírra kanalazzuk, és kicsit kilapítjuk. Nagyjából 10-15 perc múlva felvágható. Könnyebb, ha még kicsit langyos és picit puha, akkor szép egyenesen lehet vágni.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13986
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Loveiny 7 recept

Pár éve szerettem volna karácsonyra karamellát adni a családtagjaimnak, de nehéz volt elkészíteni. A receptek, amiket találtam, egy nyúlós karamellt adtak, sosem lett olyan, mint az igazi lengyel karamella. Egy kis kísérletezés után viszont rájöttem, mi a titok: mindenhol kifelejtették a keverést. Nos, ez a karamell nagyon finom, szilárd, és mégis morzsás, mint az igazi tejkaramella.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...