Omlós karamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Loveiny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g cukor387 kcal
-
31g tej18 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g cukor1548 kcal
-
125g tej70 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1946
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
51.3g cukor199 kcal
-
16g tej9 kcal
-
32.1g főzőtejszín42 kcal
-
0.5g só0 kcal
Összesen
250
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2458.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.7 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1946
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg cukor
-
1.3 dl tej
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- A hozzávalókat melegíteni kezdjük egy vastag aljú lábosban. Óvatosan, hogy forrjon, viszont ne égjen oda. Gyakran kevergetni kell, és nem megfeledkezni róla, mert pikk-pakk odaég. Én néha lángelosztót is használok, hogy egyenletesebb legyen a hő.
- Egy idő után elkezd majd barnulni, szép sötét színe lesz. Lehet ellenőrizgetni hideg vízben, ha belecseppentünk egy picit, és nem oldódik fel azonnal, hanem szépen megmarad egy nagy cseppként a pohár alján, nos, akkor még főzzük pár percet, biztos, ami biztos.
- Ha kész, kizárjuk a gázt, és félrehúzzuk. És itt jön a titok. Pár percig hagyjuk hűlni, de nem túl sokáig. Maximum 5 perc. Utána előkapunk egy fakanalat, és keverjük. Nagyon. Elkezd majd kivilágosodni, akkor még keverni kell 1 percet. És készen is vagyunk.
- Sütőpapírra kanalazzuk, és kicsit kilapítjuk. Nagyjából 10-15 perc múlva felvágható. Könnyebb, ha még kicsit langyos és picit puha, akkor szép egyenesen lehet vágni.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14024
- Feltöltés dátuma: 2014. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Loveiny
7 recept
Pár éve szerettem volna karácsonyra karamellát adni a családtagjaimnak, de nehéz volt elkészíteni. A receptek, amiket találtam, egy nyúlós karamellt adtak, sosem lett olyan, mint az igazi lengyel karamella. Egy kis kísérletezés után viszont rájöttem, mi a titok: mindenhol kifelejtették a keverést. Nos, ez a karamell nagyon finom, szilárd, és mégis morzsás, mint az igazi tejkaramella.