r
Nosalty Logó

Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1006
Kalória
28.4g
Fehérje
44.5g
Szénhidrátok
82g
Zsír
614.1g
Víz
120.9g
Koleszterin
8.5g
Rost
12.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2351 micro
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    782 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    4692 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4701 micro
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Előremelegítjük a sütőnket 100 fokra.
  2. A csirkecombokat tisztítás után egy sütőformába helyezzük. Fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 100 fokon 45 percig sütjük.
  3. Közben a zöldségeket is kisebb darabokra fölvágjuk.
  4. Miután eltelt 45 perc, átfordítjuk a csirkecombokat, és mellészórjuk a fölvágott zöldségeket. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően, olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Tovább sütjük 100 fokon, újból 45 percig. Majd miután letelt a 45 perc, akkor fölmelegítjük sütőnket 200 fokra, és további 25-30 percig sütjük. Ez idő alatt pirul meg a csirkecomb, és a végleges puhulást érik el a zöldségek is.
  6. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zöldségektől szaftos, kicsit csípős ételt alkotunk. Nem bonyolult, kevés munkával, de mégis nagyon finom étel a végeredmény. Az alacsony hőfokon sütés pedig omlóssá teszi a húst. Bagett kenyérrel szoktuk fogyasztani, mert a zöldségek a sülés alatt egy nagyon finom szaftot alkotnak, mint a lecsó estében is. Mindenki szívesen kimártogatja a csípős fűszeres szaftot családunkban. A mi családunk csak tunkolós csirkének hívja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!