Omlós csirkecomb vele sült zöldséggel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
31 kcal
-
25 kcal
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g olívaolaj530 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
Összesen
1006
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g olívaolaj1061 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
2011
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
26g csirkecomb29 kcal
-
10.4g cukkini2 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
13g koktélparadicsom2 kcal
-
15.6g burgonya9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g olívaolaj55 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
Összesen
105
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 614.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 391 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 2346 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 2351 micro
Összesen
1006
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 163.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1520.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1228.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 782 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 290 micro
-
β-karotin 4692 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 4701 micro
Összesen
2011
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 335 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 közepes db cukkini
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
25 dkg koktélparadicsom
-
3 közepes db burgonya
-
4 csipet oregánó
-
4 csipet bazsalikom
-
3 csipet kakukkfű
-
fekete bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
120 ml olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
- Előremelegítjük a sütőnket 100 fokra.
- A csirkecombokat tisztítás után egy sütőformába helyezzük. Fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 100 fokon 45 percig sütjük.
- Közben a zöldségeket is kisebb darabokra fölvágjuk.
- Miután eltelt 45 perc, átfordítjuk a csirkecombokat, és mellészórjuk a fölvágott zöldségeket. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően, olívaolajjal meglocsoljuk.
- Tovább sütjük 100 fokon, újból 45 percig. Majd miután letelt a 45 perc, akkor fölmelegítjük sütőnket 200 fokra, és további 25-30 percig sütjük. Ez idő alatt pirul meg a csirkecomb, és a végleges puhulást érik el a zöldségek is.
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 669
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 105
- Össznézettség: 107600
- Feltöltés dátuma: 2018. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Zöldségektől szaftos, kicsit csípős ételt alkotunk. Nem bonyolult, kevés munkával, de mégis nagyon finom étel a végeredmény. Az alacsony hőfokon sütés pedig omlóssá teszi a húst. Bagett kenyérrel szoktuk fogyasztani, mert a zöldségek a sülés alatt egy nagyon finom szaftot alkotnak, mint a lecsó estében is. Mindenki szívesen kimártogatja a csípős fűszeres szaftot családunkban. A mi családunk csak tunkolós csirkének hívja.