r
Nosalty Logó

Olívás-füstölt sajtos csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Olívás-füstölt sajtos csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 2203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívabogyókat apróra vágjuk és összekeverjük a joghurttal, a krémsajttal és a megolvasztott margarinnal, majd a liszttel és a sóval alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztából kb. diónyi nagyságú darabokat csípünk és belisztezett nyújtódeszkán, nagyjából 1 ujjnyi vastag és 10-15 cm hosszú rudakat formázunk, majd csiga formájúra tekerjük. Az elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2257
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Ajánló

A nyújtásnál nem ajánlatos túl sok lisztet használni, mert nagyon száraz lesz a tészta! Füstölt sajtos helyett lehet bármilyen más ízesítésű vagy natúr is a krémsajt, úgy is finom lesz. :) Frissen a legfinomabb, de ez talán nem is olyan fontos megjegyzés... Úgy is el fog fogyni hamar.  ;) Koraesti beszélgetős borozgatáshoz ideális. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megígértem édesapámnak, hogy  sütök neki valami sósat... Ami szép is lenne, meg jó, ha nem felejtettem  volna el vásárolni. Az alapanyagok így adva voltak, a siker viszont váratlanul ért! Azóta kérdezgeti, mikor felejtek el megint vásárolni. :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...