r
Nosalty Logó

Olívás ciabatta Lbara konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lbara
Olívás ciabatta Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    3235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A "kovásszal" kezdünk. Egy tálban összekeverünk 150 g lisztet az instant élesztővel és 1,2 dl langyos vízzel. Ezt meleg helyen legalább 2 órát kelesztjük.
  2. Egy dagasztó tálba öntjük a maradék lisztet, hozzáadjuk a "kovászt", 2 ek olajat, a sót, és a 2,3 dl langyos vizet. Jól kidagasztjuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. Letakarva legalább 2 órát pihentetjük.
  3. A megkelt tésztánkat alaposan belisztezett munkalapra öntjük, erőteljesen átgyúrjuk, visszatesszük pihenni, ezt a műveletet kb. fél óra múlva megismételjük, gyúrjuk, pihentetjük. Újabb fél óra múlva megint átgyúrjuk, tésztánk ekkor már annyi lisztet vett fel, hogy ruganyos, jól formálható állagúvá vált.
  4. A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszünk, a sütőt felmelegítjük 250 fokra. Tésztánkat ketté vesszük, beledolgozzuk a durvára vágott olajbogyót, hosszúkás alakúra formázzuk, megcsavarjuk háromszor és réteslisztbe hempergetjük. Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük őket. A sütőajtót óvatosan nyissuk, mert a forró gőz megégetheti az arcunkat!
  5. 10 percig 250 fokon, majd további 25 percig 220 fokon sütjük a papucskáinkat. Türelmetlenül megvárjuk, hogy kissé kihűljenek, majd felfaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6321
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Receptkategóriák

Olasz válasz a francia baguette-re. Lehet variálni különféle fűszerekkel, zöldségekkel, de a sima is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...