r
Nosalty Logó

Olaszos töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Olaszos töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3105 micro
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    811 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és az olajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, alacsony hőmérsékleten körülbelül 20 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzákavarjuk a durvára vágott olajbogyókat.
  2. A paprikákat megmossuk, hosszában ketté vágjuk, magházat eltávolítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd ferde szeletekre vágjuk. A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, a fűszerkeverékkel és újhagymával jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A paradicsom szószt egy tűzálló formába öntjük. A fél paprikákat a darált húsos masszával megtöltjük, a szószra helyezzük.
  4. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és körülbelül 35-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5857
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megszokott töltött paprikának egy mediterrán változata. Így is nagyon finom. A paradicsomszószt ízesíthetjük kevés erős paprikával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk