Olaszos csirkés ciabatta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
AlbiGasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
125g finomliszt455 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
4g só0 kcal
-
118g víz0 kcal
A csirkéhez
-
28g csirkemellfilé34 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
29 kcal
-
8g pesto29 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
683
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
15g só0 kcal
-
470g víz0 kcal
A csirkéhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
30g pesto117 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2732
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ciabattához
-
37.2g finomliszt135 kcal
-
3.7g friss élesztő4 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
34.9g víz0 kcal
A csirkéhez
-
8.4g csirkemellfilé10 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
7.4g mozzarella22 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
2.2g pesto9 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
Összesen
203
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2578.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 176.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
683
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10314.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1023 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1559 mg
-
Nátrium 7260 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 707.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2732
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A ciabattához
-
500 g finomliszt
-
50 g friss élesztő
-
15 g só
-
470 ml víz
A csirkéhez
-
0.5 db csirkemellfilé
-
30 g zsemlemorzsa
-
100 g mozzarella
-
30 g parmezán sajt
-
2 ek pesto
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A ciabattához
- A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tényleg annyi ideig…).
- A megkelt tésztát alaposan meglisztezett deszkára öntjük, majd hosszúkásra formázzuk. Belisztezett keverőlapáttal zsemle méretűre szaggatjuk.
- A kiszaggatott ciabatta-t óvatosan tegyük át sütőpapírral bélelt, kilisztezett tepsibe. Ameddig ezzel elkészülünk, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és tegyünk bele egy vízzel teli edényt. Süssük a zsemléket 20 percig.
- Amíg a zsemle sül, készítsük elő a húst. A két darab csirkemellet válasszuk ketté, majd vágjuk félbe mindegyeiket, így 8 szelet húst kapunk. Dörzsöljük be az olajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal, és forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Tegyük ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 perc alatt ropogósra. Ezután tépkedjük a húsok tetejére a mozzarellát, majd tegyük vissza, amíg a sajt megolvad.
- A tálaláshoz vágjuk félbe a ciabatta-t, halmozzunk bele salátát, paradicsomot (én meggrilleztem egy kis bazsalikommal), tegyük a tetejére a húst, és kenjük meg a pestoval.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 598
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 30955
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
AlbiGasztro
8 recept
A GoodFood ételfotó pályázatára készítettük, de sajnos nem kerültünk a nyertesek közé. De legalább ettünk egy jót. :)