r
Nosalty Logó

Olasz ricottás cornetto

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz ricottás cornetto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát összekeverjük a cukorral.
  2. Egy tányért folpack fóliával bevonunk és a ricotta masszából két teáskanál segítségével kb. 12 db hosszúkás galuskát formázunk, majd az előkészített tányéron kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. A leveles tészta lapokat egymás mellett, letakarva, a csomagoláson megadott előírás szerint felengedjük. Ezután mindegyiket kb. 70 cm hosszúra, 12 cm szélesre nyújtjuk, és derelyevágóval hosszában kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tojásfehérjét vízzel felverjük, és megkenjük vele a tésztacsíkokat.
  5. A fagyasztott ricotta galuskákat 2-2 tésztacsíkba göngyöljük. Először csak az egyikbe csavarjuk, megkenjük tojásfehérjével, majd a másikba úgy, hogy a tésztacsíkok tetőcserépszerűen fedjék egymást. A csíkokat jól egymáshoz nyomjuk, hogy sütés közben a töltelék ne szivároghasson ki.
  6. A tésztába göngyölt ricotta galuskákat kifli formára hajlítjuk, és (sütőpapírral bélelt) sütőlemezen a sütőbe tesszük.
  7. A ricotta kifliket a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk. Porcukorral meghintve melegen, vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 27374
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

Könnyű és laktatós, nincs évszakhoz kötve, bár hűvösebb időben jobban esik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik külföldi csatornán láttam egy ehhez hasonló süti receptet. Leginkább a törcsérek elkészítése fogott meg. Elhatároztam, hogy kipróbálom, s mivel a túrót -olaszul ricotta a neve- nagyon szeretem, ezzel töltöttem meg a cornetto-kat, azaz a tölcséreket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...