r
Nosalty Logó

Olasz kenyérsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sandrine
Olasz kenyérsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    2616 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3376 micro
Összesen 1230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    397 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret (héjastul!) felkockázzuk, aztán egy nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzukés sütőben megpirítjuk.
  2. Ezalatt a paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymákat karikára szeleteljük és összekeverjük.
  3. A salátaöntethez az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az összenyomott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  4. A zöldségeket leöntjük a salátaöntettel, majd hozzákeverjük a kész kenyérkockákat. A salátát petrezselyemmel is megszórjuk a végén. Fogyasztás előtt pár órát állni hagyjuk a hűtőben, de frissen is nagyszerű.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7211
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Saláta ezúttal kenyérrel a főszerepben. Fogyaszthatjuk köretként vagy önálló fogásként vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...