Olasz karfiolkrémleves ropogós prosciutto crudo sonkával és parmezán popcornnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g karfiol13 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g prosciutto63 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
300
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g karfiol50 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1196
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
29.3g karfiol3 kcal
-
5.3g fehér hagyma2 kcal
-
8.8g burgonya5 kcal
-
29.3g alaplé2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
5.9g habtejszín17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.9g prosciutto15 kcal
-
2.9g parmezán sajt11 kcal
Összesen
70
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1522.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
300
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6090 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 965 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 4428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 424.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1196
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
70
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 db fehér hagyma
-
150 g burgonya
-
5 dl alaplé
-
2 ek olívaolaj
-
2 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g prosciutto
-
50 g parmezán sajt
Elkészítés
- Egy nagy fazékban olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk az aprított hagymát és 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és az aprított burgonyát, majd alaposan összekeverjük.
- Felöntjük a zöldségeket az alaplével és a tejjel, és átforgatjuk. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, lefedve főzzük kb. 20 percig, vagy ameddig a zöldségek teljesen megpuhulnak.
- Közben elkészítjük a prosciutto chips-szet és a parmezán popcornt. A prosciuttoszeleteket sütőpapíros tepsire fektetjük, a tetejére is terítünk egy réteg sütőpapírt, majd ráteszünk mégegy gáztepsit. Ez leszorítja a sonkát, így szép egyenes lesz, nem pedig hullámos. 170 fokon 10-15 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A parmezán popcornhoz a parmezánt kis kockákra vágjuk és egy tányérra tesszük, egymástól 2 centis távolságra. Mikróban kb. 1 perc alatt megolvasztjuk, amitől elnyeri jellegzetes, popcornszerű formáját. Hagyjuk teljesen kihűlni és tegyük félre a tálaláshoz.
- Amikor már puha minden, az egészet teljesen krémesre turmixoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá egy kevés tejszínt is, hogy igazán selymes legyen az állaga.
- Végül ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, sőt, egy kevés szerecsendiót is tehetünk bele.
- A forró krémlevest öntsük tálakba, és tálaljuk a prosciutto chips-szel és a parmezán popcornnal. Díszíthetjük kevés karfiolmorzsával és pár csepp olívaolajjal is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 601
- Feltöltés dátuma: 2024. november 13.
Receptkategóriák
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
A kilencedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Alessandro Manfredini készített egy könnyed és nagyszerű karfiolkrémlevest. A Vellutata di Cavolfiore az egyik legegyszerűbb és legfinomabb felhasználási módja a karfiolnak, amihez remekól passzol a tejszín krémessége, illetve a tálaláshoz készített prosciutto chips, valamint parmezán popcorn ropogóssága. Ráadásul gyorsan elkészíthető, így nem csak hétvégi ebéden állja meg a helyét, de gyors hétköznapi vacsorának is ideális választás lehet.