r
Nosalty Logó

Olasz húsmuffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Olasz húsmuffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Húsragu

503
Kalória
26.8g
Fehérje
47.3g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
168.6g
Víz
165.1g
Koleszterin
3g
Rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Húsragu

Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Húsragu

Összesen 2511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Húsragu

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    843 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 2511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát lobogó sós vízben 15 perc alatt fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. A tojásokat a tejföllel elkeverjük, kissé sózzuk, majd hozzáforgatjuk a kihűlt tésztát.
  3. A muffin sütőformákat kiolajozzuk, kibéleljük a tésztával őket, majd mindegyikbe teszünk egy teáskanálnyi krémsajtot és arra egy bő evőkanálnyi húsragut. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a tetejük szép piros színt nem kap.
  4. A maradék paradicsomos szószt szintén fűszerezzük, felforraljuk, és a húsmuffin mellé tálaljuk.

Húsragu

  1. A felkockázott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és azt kifehérítjük.
  2. A paradicsomokat pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve könnyedén lehúzzuk a héjukat. A megtisztított paradicsomokat egy magasabb falú tálba kockázzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd egy botmixer segítésével pépesítjük.
  3. A húshoz adjuk a paradicsomos szósz ¾ részét, meghintjük a liszttel, majd azt gyorsan belevegyítjük, hogy ne csomósodjon össze. Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, kukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal és vegetával. Nagyjából 15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyors, egyszerű és nagyon finom. Miközben sül, hihetetlenül jó illat lengi be az egész konyhát:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!