Olasz eperálom
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az eperálomhoz
A habcsók masszához
-
12g víz0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
37g cukor141 kcal
-
5g eper2 kcal
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az eperálomhoz
A habcsók masszához
-
23g víz0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
73g cukor283 kcal
-
10g eper3 kcal
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 118.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az eperálomhoz
- Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot, citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény habbá verjük. Majd, miközben verjük a habot, belecsurgatjuk a cukorszirupot. Hozzáadjuk az eperpépet, és szinte kemény habbá verjük.
- Ha kész, az epret a citromlével kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd a habcsókhoz keverjük. Belekeverjük az apróra tört amaretto kekszet, és fogyasztás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5484
- Feltöltés dátuma: 2012. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Visszavonhatatlanul elérkezett az eper ideje. Bármerre lép az ember, gyönyörűen mosolyognak mindenhonnan, nem lehet otthagyni őket. Legalább egy keveset venni kell belőle, akár tetszik az ötlet, akár nem. :-D De persze, miért is ne tetszene, hiszen annyi finom dolgot lehet készíteni belőle. Íme pl. egy poharas finomság, néhány olasz hozzávalóval.