r
Nosalty Logó

Okrás-paradicsomos húsgolyók

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tenger
Okrás-paradicsomos húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    3211 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 1682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    397 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk.
  2. Míg a krumpli fő, adarált húst fűszerezzük, bekeverjük a következőket: apróra vágott vöröshagyma, 2 gerezd átnyomott fokhagyma, korianderzöld, oregánó, reszelt citromhéj,só, bors,2-3 ek olívaolaj.
  3. A húst kicsit állni hagyjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütőben 20-25 perc alatt, letakart teflontepsibenelősütjük. Közben dolgozunk tovább.
  4. Az okrát lecsepegtetjük (az enyémről kiderült, hogy sajnos olajos lében volt, jól átmostam), ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  5. A paradicsomokat és a maradék 1 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.Kis serpenyőben kevés olívaolajon, só és bors hozzáadásával mártást főzünk belőlük (a paradicsomot nem szoktam meghámozni, mi szeretjük úgy, ahogy van).
  6. Végül egy nagy tepsibe rendezzük a fél burgonyákat, az elősütött húsgolyókat, az okrát.
  7. Forró sütőbe tesszük, és pirítani kezdjük.
  8. Egy idő után (érzés szerint) ráöntjük a paradicsommártást.
  9. Készre sütjük.
  10. Tálaláskor megszórjuk friss oregánóval.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4992
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Nagy tál zöldsaláta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kiindulópont az okra volt. Az étel meg csak úgy alakult menet közben (minden bolt zárva, abból kellett gazdálkodni, ami itthon volt).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...