r
Nosalty Logó

Nyúlpaprikás gombával és polentával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nem szőke
Nyúlpaprikás gombával és polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Nyúlpaprikás

Polenta

Összesen 792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Nyúlpaprikás

Polenta

Összesen 3162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Nyúlpaprikás

Polenta

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    3093 mg
  • Nátrium
    2224 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1949.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 3162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Nyúlpaprikás

Polenta

Elkészítés

Nyúlpaprikás

  1. A húst alaposan megmossuk, apróbb darabokra vágjuk.
  2. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, amit kissé megsózunk, hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és rövid lében pároljuk.
  3. Közben a megtisztított gombát feldaraboljuk, és a pörkölthöz adjuk. Borssal, kakukkfűvel ízesítjük, puhára pároljuk.
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, pici vízzel felengedjük, a pörkölt forró levéből hozzáöntünk (hőkiegyenlítés), beleöntjük a kész ételbe, és néhány percig forraljuk.

Polenta

  1. Közben egy edénybe vizet és tejet forralunk, beletesszük a margarint, sózzuk, beleöntjük a kukoricadarát, és habverő segítségével készre főzzük a polentát. (Hasonlóan készül, mint a tejbedara.)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 24299
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

Természetesen más körettel is elkészíthető: párolt rizs, burgonyapüré, nokedli, főtt tészta stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúlpaprikás gombával és polentával
Nem szőke 10 recept

A Nagycsarnokban jártam, ahol kedvező áron láttam nyúlhúst. Már régen készítettem, itt volt az ideje valami finomat alkotni.

Hozzávalók

Nyúlpaprikás

Polenta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...