adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
60
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
33.3g paradicsom6 kcal
-
1.7g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
19
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 251.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 705 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
60
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 502.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 1410 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 közepes db paprika
-
2 db paradicsom
-
2 ek ecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk. Félbe, a feleket pedig vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, sózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
- Eközben a paprikákat felszeleteljük, a paradicsomokat pedig csíkokra vagy kockákra daradoljuk.
- Hozzákeverjük őket a hagymához, majd az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Beletesszük az ecetet, és átkeverjük.
- Aki sokszor elkészíti ezt a savanyúságot, és néha szeretne változtatni rajta, az pár csepp étolajat is cseppenthet bele.
- Legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16905
- Feltöltés dátuma: 2010. július 05.
Ajánló
Színesítsük a csalamádét piros, sárga és zöld paprikákkal. Aki szereti, uborkát is karikázhat bele. Lilahagymából is készíthető. Pár csepp étolajjal "megbolondítva" még pikánsabb, finomabb íze lesz. Legjobb, ha a hozzávalóit a kertből szedjük, a boltban vásárolt paprikából és paradicsomból sosem lesz ugyanolyan az íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nyár elmaradhatatlan kelléke ez a gyorsan összeállítható savanyúság.