Nutella mousse - a 8. főbűn
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
60g nutella323 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
120g nutella647 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
25.5g nutella138 kcal
-
23.4g tojás29 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
42.6g habtejszín124 kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 904 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Hozzávalók
-
4 ek nutella
-
2 db tojás
-
1 csapott ek porcukor
-
3 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
- A vajat (nem margarint) kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, éssimára keverjük és hagyjuk kihűlni.
- A tojások sárgáját vízfürdő felett porcukorral fehéredésighabosra keverjük.
- A Nutellához keverjük.
- Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
- A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
- Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz.
- Poharakba, tálkákba, kondérba töltjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- Ha teljesen megdermedt, veszünk egy kiskanalat, beleszántunk a krémnek tűnő felszínbe és meglepődve tapasztaljuk, hogy gyönyörű lukacsos belül. Épp, amilyennek egy mousse-nak lennie kell.
- És megesszük. Nem adunk belőle senkinek. Ugye a torkosságésaz irigység...
- Gyorsabb eredmény érhető el, ha afelolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabotés így hűtjük be - tojások nélkül.Úgy isnagyon finom.
- Receptkönyvben: 837
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 70014
- Feltöltés dátuma: 2011. január 26.
Ajánló
pH besorolás: nagyon-nagyon savasít Nem is akarjuk tudni, mennyire...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ismerjük a 7 főbűnt. Mindannyian, minden nap vétkesei vagyunk valamilyen módon. A torkosság, a kapzsiság, a hiúság, a bujaság, a restség, az irigység és a harag. Minden nap. De van egy nyolcadik is. Ha abban az időben létezett volna, Milton Elveszett Paradicsoma biztosan megemlíti. A Nutella a végelgyengülés. A végső kétségbeesés. A megadás. Az élvezet. Az üveg birtoklásának szent őrülete. Hádész eledele minimum. De legalábbis feltételezhető, hogy a Sztüxön oda-vissza evező Khárón, ezért tuti visszaszállította volna a lelkeket a pokolból a ladikjában. Igen, szeretem a Nutellát. De mindig az volt a bajom, hogy annyira eszméletlenül tömény, hogy hiába falnám fel az egész üveggel, ennek gátat szab hihetetlen tömörsége. Jó, amikor belekenjük sütibe, palkóba, de csak úgy önmagában kevés időre nyújt élvezetet. Ez - sok hátránya mellett - az előnye is, hiszen nem lehet csak úgy elpucolni egy egész üveggel, bár ismerek nem egyet, aki erre is képes. A csokimousse olyan amilyen. Sokan imádják, én sem vagyok ellensége, de NAGYON ritkán enni finomat, ugyanis pontosan annyira lesz finom, amennyire figyelmet fordítottak az elkészítésénél a csokoládé és vaj minőségére. Ezt nem teszik. Vagy ritkán. A jó csoki és vaj ritka, mint a sajtevő holló, viszont a Nutella mindig ugyanolyan finom. Nem más. Nem mogyorókrém. Mi most A Nutelláról beszélünk kérem szépen. Akik végeztek már vaktesztet mogyorókrémeken, azok tudják, miről beszélek. Én végeztem. Meg akartak győzni arról, hogy némelyik mogyorókrém pontosan olyan finom, mint a Nutella. Barbárok. A Nutella a mogyorókrémek Zeusza és annak földi átlényegülése, a Nutella mousse. Magyarítsuk: hab. Habszerű krém. A Nutella kilojoule és kcal statisztikáit tovább rontva még szégyentelenül elegyítjük vajjal, tejszínnel, tojással. És kérem szépen, itt az Ultimate Nutella Mousse. A végső, a felülmúlhatatlan. Ehhez képest a legjobb csokimousse is csak épp hogy beér a kanyarban. Sok szeretettel mindenkinek!