Nikcsu aranygaluskája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta elkészítése
-
100g finomliszt364 kcal
-
6 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g rum4 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
Összeállítás
A sodó elkészítése
-
140g tej78 kcal
-
28g tojássárgája90 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
20g cukor77 kcal
Tálalás
Összesen
1487
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta elkészítése
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
8g rum18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összeállítás
A sodó elkészítése
-
700g tej392 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g cukor387 kcal
Tálalás
Összesen
7443
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta elkészítése
-
20.2g finomliszt74 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összeállítás
A sodó elkészítése
-
28.3g tej16 kcal
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
4g cukor16 kcal
Tálalás
Összesen
302
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1103.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
1487
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.8 g
Zsír
-
Összesen 409.2 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 2413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5515.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 1709 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 539 mg
-
Foszfor 2298 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 793.5 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 392 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 890 micro
-
Kolin: 1680 mg
-
Retinol - A vitamin: 2104 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2089 micro
Összesen
7443
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
10 dkg cukor
-
2.5 dl tej
-
2 db tojássárgája
Összeállítás
A sodó elkészítése
-
7 dl tej
-
7 db tojássárgája
-
1 púpozott ek finomliszt
Tálalás
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel.
- A tésztához a lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgáját, a megolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt. Ízesítsük a reszelt citrom héjával, és a rummal.
- Jól dagasszuk össze. Akkor jó ha már szépen fénylik, és levált az edény oldaláról a tészta.
- Tegyük kelesztőtálba, és kelesszük kétszeresére. Ha nincsen kelesztő tálunk, takarjuk le, és tegyük meleg helyre. Vigyázzunk meg ne fázzon a tészta, mert akkor nem fog megkelni.
Összeállítás
- Tegyük a tésztát a belisztezett deszkára, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki pogácsa szaggatóval.
- Egy tetszőleges tepsit vajazzunk ki, és szórjuk be lisztel.
- A kis tésztadarabokat mártsuk bele a vajba, és forgassuk bele a cukros dióba. Pakoljuk sorba bele a tepsibe, amíg nem fogynak el a kis darabkák.
- Ha mindet belepakoltuk a formába, akkor a tetejét kenjük meg vajjal. Majd az előmelegített sütőbe (180°-200°) rakjuk be sülni, és süssük míg aranybarna nem lesz a teteje (30 perc kb.). Vigyázzunk, ne rakjuk nagyobb hőfokra, mert akkor megég, és nem fog megsülni rendesen. (Én a hőlégkeverős funkciót szoktam használni, nagyon szépen megsüti.)
A sodó elkészítése
- A tejet felforraljuk a vaníliacseppekkel, majd levesszük a tűzről.
- Egy másik lábosban kikeverjük a tojássárgájával a cukrot és a lisztet.
- Apránként hozzáadjuk a felforralt tejet, és sűrűre főzzük.
Tálalás
- Az aranygaluskát széttépjük, és leöntjük a sodóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8399
- Feltöltés dátuma: 2016. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikcsu konyhája
8 recept
Ez a receptet a Nagymamámtól tanultam. Remélem mindenkinek ízleni fog majd! Elkészítése egyszerű. Bárkinek ajánlani tudom. :)