r
Nosalty Logó

Nikcsu aranygaluskája

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikcsu konyhája
Nikcsu aranygaluskája
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Összeállítás

A sodó elkészítése

Tálalás

1487
Kalória
31g
Fehérje
158.7g
Szénhidrátok
81.8g
Zsír
46.7g
Víz
482.6g
Koleszterin
6.9g
Rost
69.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta elkészítése

Összeállítás

A sodó elkészítése

Tálalás

Összesen 1487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta elkészítése

Összeállítás

A sodó elkészítése

Tálalás

Összesen 7443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta elkészítése

Összeállítás

A sodó elkészítése

Tálalás

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    409.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.5 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2104 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2089 micro
Összesen 7443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel.
  2. A tésztához a lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgáját, a megolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt. Ízesítsük a reszelt citrom héjával, és a rummal.
  3. Jól dagasszuk össze. Akkor jó ha már szépen fénylik, és levált az edény oldaláról a tészta.
  4. Tegyük kelesztőtálba, és kelesszük kétszeresére. Ha nincsen kelesztő tálunk, takarjuk le, és tegyük meleg helyre. Vigyázzunk meg ne fázzon a tészta, mert akkor nem fog megkelni.

Összeállítás

  1. Tegyük a tésztát a belisztezett deszkára, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki pogácsa szaggatóval.
  2. Egy tetszőleges tepsit vajazzunk ki, és szórjuk be lisztel.
  3. A kis tésztadarabokat mártsuk bele a vajba, és forgassuk bele a cukros dióba. Pakoljuk sorba bele a tepsibe, amíg nem fogynak el a kis darabkák.
  4. Ha mindet belepakoltuk a formába, akkor a tetejét kenjük meg vajjal. Majd az előmelegített sütőbe (180°-200°) rakjuk be sülni, és süssük míg aranybarna nem lesz a teteje (30 perc kb.). Vigyázzunk, ne rakjuk nagyobb hőfokra, mert akkor megég, és nem fog megsülni rendesen. (Én a hőlégkeverős funkciót szoktam használni, nagyon szépen megsüti.)

A sodó elkészítése

  1. A tejet felforraljuk a vaníliacseppekkel, majd levesszük a tűzről.
  2. Egy másik lábosban kikeverjük a tojássárgájával a cukrot és a lisztet.
  3. Apránként hozzáadjuk a felforralt tejet, és sűrűre főzzük.

Tálalás

  1. Az aranygaluskát széttépjük, és leöntjük a sodóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a receptet a Nagymamámtól tanultam. Remélem mindenkinek ízleni fog majd! Elkészítése egyszerű. Bárkinek ajánlani tudom. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!