r
Nosalty Logó

Nigiri – tonhalas és lazacos

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Nigiri – tonhalas és lazacos
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A halhoz és a tálaláshoz

A nigirihez

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A halhoz és a tálaláshoz

A nigirihez

Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizshez

A halhoz és a tálaláshoz

A nigirihez

Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A halhoz és a tálaláshoz

A nigirihez

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.

A halhoz és a tálaláshoz

  1. Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.

A nigirihez

  1. A halakat pedig vékonyan, kb. 2 mm-es csíkokra vágjuk.
  2. Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.
  3. Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel, közben keverjük-keverjük.
  4. Ebből duci evőkanálnyi adagokat szedünk ki, ezeket csónak alakúra formázzuk ujjaink segítségével. Rájuk helyezünk egy-egy szelet friss halat, majd két-három ujjal ügyesen rányomjuk, hogy a rizs és a hal között egy csepp levegő se maradjon, de közben a formáját megtartsa.
  5. A nigiriket egy kínálótálra helyezzük.
  6. A díszítéshez szórhatunk egy kevés fekete szezámmagot a nigirkre, a tálaláshoz pedig sushigyömbért, wasabit és savanyított daikont, vagyis japán retket tehetünk a kínálótálra, mellé pedig szójaszószt kínáljunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 866
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a legegyszerűbben elkészíthető sushi-féleség, aki szereti a nyers halas finomságokat, ez a kedvence.

Hozzávalók

A rizshez

A halhoz és a tálaláshoz

A nigirihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...