Nigiri – tonhalas és lazacos
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
720
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 327.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
720
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A rizshez
- A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.
A halhoz és a tálaláshoz
- Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.
A nigirihez
- A halakat pedig vékonyan, kb. 2 mm-es csíkokra vágjuk.
- Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.
- Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel, közben keverjük-keverjük.
- Ebből duci evőkanálnyi adagokat szedünk ki, ezeket csónak alakúra formázzuk ujjaink segítségével. Rájuk helyezünk egy-egy szelet friss halat, majd két-három ujjal ügyesen rányomjuk, hogy a rizs és a hal között egy csepp levegő se maradjon, de közben a formáját megtartsa.
- A nigiriket egy kínálótálra helyezzük.
- A díszítéshez szórhatunk egy kevés fekete szezámmagot a nigirkre, a tálaláshoz pedig sushigyömbért, wasabit és savanyított daikont, vagyis japán retket tehetünk a kínálótálra, mellé pedig szójaszószt kínáljunk. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 866
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ez a legegyszerűbben elkészíthető sushi-féleség, aki szereti a nyers halas finomságokat, ez a kedvence.