r
Nosalty Logó

Nigella mandarintortája

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Nigella mandarintortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    1231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1872 micro
Összesen 2919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandarinokat nagyon alaposan megmossuk, és teljesen puhára főzzük. (Úgy, ahogy van: héjastól, magostól, mindenestől meg kell főzni, teljesen puhára.) Ez jó 2 óra (kuktában 1/2-1 óra).
  2. Hűlni hagyjuk, és amennyire csak lehet, kinyomkodjuk belőlük a vizet.
  3. Robotgéppel összeaprítjuk, de nem teljesen, csak darabosra. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, pár másodpercig keverjük.
  4. Kerek formába öntjük, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13921
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A végeredmény egy nagyon ízletes, szaftos, csupa zamat sütemény.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...