r
Nosalty Logó

Nektarinbefőtt szirupban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Nektarinbefőtt szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 3304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Szirup készítése

Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    725 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    4686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5460 micro
  • β-crypt
    3567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4732 micro
Összesen 3304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Szirup készítése

Elkészítés

Szirup készítése

  1. Az üvegeketés a tetőket megtisztítjuk, és fertőtlenítjük.
  2. A vizet összefőzzük a cukorral.
  3. Egy zacskó tartósítót az utasítás szerint elkészítünk, és a szirupba belekeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. A nektarint megmossuk, magját eltávolítjuk, a héját lehámozzuk, és a gyümölcs nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  5. A nektarint rögtön az üvegekbe tesszük magházzal lefele. Jól megtömjük az üvegeket a gyümölccsel, és a szirupot ráöntjük, lezárjuk.
  6. Ha már az összes nektarin üvegben van, betesszük az üvegeket egy fazékba dunsztolni.
  7. A fazékban a víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassan elkezdjük melegíteni, és ha már gyöngyözik a víz az üvegekben is,fedőt teszünk rá, 20 percig lassan főzzük.
  8. Ha az idő lejárt, lekapcsoljuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10230
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki szerei a nektarint és a befőttet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából ez a recept nem is izgalmas. A tartósítószer zacskóján lévő utasítással valóban könnyű elkészíteni. De! Én másképpen készítettem el. Valamikor vettem ezt a zacskó befőtt tartósítót, de nem került sorra, mivel én az idén már nem használok semmiféle "mű" dolgot. Ez most a kivétel, mert el akartam használni ezt az befőtt tartósítót.  Nem a javaslat szerint jártam el, mert nem akartam főzni a nektarint, hanem a már bevált módszert alkalmaztam. A receptben szerepel a hámozás, mert általában úgy szokták, viszont én most csak keveset hámoztam meg, rajta hagytam a héját. A héjasnak pirosas színe lett.

Hozzávalók

Szirup készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...