Nektarinbefőtt szirupban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Szirup készítése
Összesen
330
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Szirup készítése
-
400g cukor1548 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
4000g nektarin1602 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
Összesen
3304
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Szirup készítése
-
6.7g cukor26 kcal
-
25.3g víz0 kcal
-
67.3g nektarin27 kcal
-
0.7g befőtt tartósító3 kcal
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 468.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 357 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
330
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 946 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 822.3 g
-
Cukor 725 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 4686.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5460 micro
-
β-crypt 3567 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4732 micro
Összesen
3304
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Szirup készítése
-
40 dkg cukor
-
1.5 l víz
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
Szirup készítése
- Az üvegeketés a tetőket megtisztítjuk, és fertőtlenítjük.
- A vizet összefőzzük a cukorral.
- Egy zacskó tartósítót az utasítás szerint elkészítünk, és a szirupba belekeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
- A nektarint megmossuk, magját eltávolítjuk, a héját lehámozzuk, és a gyümölcs nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
- A nektarint rögtön az üvegekbe tesszük magházzal lefele. Jól megtömjük az üvegeket a gyümölccsel, és a szirupot ráöntjük, lezárjuk.
- Ha már az összes nektarin üvegben van, betesszük az üvegeket egy fazékba dunsztolni.
- A fazékban a víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassan elkezdjük melegíteni, és ha már gyöngyözik a víz az üvegekben is,fedőt teszünk rá, 20 percig lassan főzzük.
- Ha az idő lejárt, lekapcsoljuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10230
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.
Ajánló
Mindenkinek, aki szerei a nektarint és a befőttet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Igazából ez a recept nem is izgalmas. A tartósítószer zacskóján lévő utasítással valóban könnyű elkészíteni. De! Én másképpen készítettem el. Valamikor vettem ezt a zacskó befőtt tartósítót, de nem került sorra, mivel én az idén már nem használok semmiféle "mű" dolgot. Ez most a kivétel, mert el akartam használni ezt az befőtt tartósítót. Nem a javaslat szerint jártam el, mert nem akartam főzni a nektarint, hanem a már bevált módszert alkalmaztam. A receptben szerepel a hámozás, mert általában úgy szokták, viszont én most csak keveset hámoztam meg, rajta hagytam a héját. A héjasnak pirosas színe lett.