Nektarin befőtt egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g nektarin2402 kcal
-
480g cukor1858 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
Összesen
4414
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
66.5g nektarin27 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
27.7g víz0 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0.4g befőtt tartósító2 kcal
Összesen
50
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 606.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 683 micro
-
β-crypt 446 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2548.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1094.3 g
-
Cukor 948 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 7280 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 928 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8190 micro
-
β-crypt 5351 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7098 micro
Összesen
4414
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
50
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
6 kg nektarin
-
48 ek cukor
-
2.5 l víz
-
1 ek borkén
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
- Az alaposan megmosott nektarint kimagozzuk, felszeleteljük.
- Ha 7,2 dl-es üvegekbe rakjuk, akkor egy üvegbe 4 ek cukrot rakunk,felváltva rakjuk a nyers gyümölcsöt és a cukrot. (12 üveg lesz tele a 6 kg gyümölccsel. Ha 8 dl-es üvegeink vannak, akkor egy üvegbe 4 és félcsapott ek cukor kerüljön.)
- Minden üvegbe rakunk egy nagyon kevés borként és tartósítószert.
- Annyi vizet öntünk az üvegekbe, amennyi ellepi a gyümölcsöt.
- Rácsavarjuk az üvegtetőt.
- Egy nagy dunsztos fazék aljára újságpapírokat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, és annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üvegek 3/4 részéig érjen.
- Forrás után kb fél óráig fedő alatt lassú tűzön dunsztoljuk a befőtteket.
- A fazékbanhagyjuk az üvegeket a fedő alatt, és csak másnap pakoljuk ki belőle.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 73519
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Már édesanyám is ezzel a módszerrel rakta, és rakja el a befőtteket, akár meggyet, cseresznyét, sárgabarackot, őszibarackot, körtét vagy szilvát kell tartósítani. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni vagy növelni ízlés szerint, és a gyümölcs érettsége szerint. Soha nem szokott elromlani egy üveg befőtt sem.