r
Nosalty Logó

Néger kocka Lilalicsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilalicsi
Néger kocka Lilalicsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Hab

Máz

Összesen 1369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Hab

Máz

Összesen 5472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Hab

Máz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2134 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 5472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, szódabikarbónát és a kakaót vegyítsük össze.
  2. Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozzá a száraz hozzávalókat is. Óvatosan forgassuk át a masszát, majd öntsük egy kivajazott tepsibe.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 20-25 percig sütjük.

Hab

  1. Eközben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.
  2. Amíg a fehérjét készítjük, addig a piskóta is megsül, így terítsük rá az elkészült habot, és toljuk vissza a sütőbe nagyjából 5 percre, annyi időre, míg a teteje kissé megpirul.

Máz

  1. A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót és az étkezési keményítőt. Alacsony fokozaton főzzük tovább, végül adjuk hozzá a hideg vajat, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába.
  2. Pihentessük nagyjából 10 percet, végül vonjuk be a mázzal, és szeleteljük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 222
  • Össznézettség: 41464
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 03.

Ajánló

Vékony rétegben kenhetünk ízlés szerint lekvárt is a tésztára, majd erre terítsük a tojásfehérjét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néger kocka Lilalicsi konyhájából
Lilalicsi 24 recept

Rendkívül mutatós és nagyon finom habos, csokis sütemény. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...