r
Nosalty Logó

Narancszselés-túrós linzerkosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Narancszselés-túrós linzerkosár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

Összesen 3966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1091 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 3966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzertészta hozzávalóit gyors, határozott mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Ezután lisztezett munkafelületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, amiket egy szilikonos muffin sütőforma aljába igazgatunk. Ezt kb. 7-10 percig, 180 fokon elősütjük.

A töltelékhez

  1. Egy tálban összekeverjük az áttört túrót a citromhéjjal, a tojással és a cukorral.
  2. A sütőből kivett és a formában hagyott, félig kész korongokat egy kiskanál segítségével megkenjük a lekvárral, majd a muffinforma 3/4 részéig rákanalazunk a túrós masszából. Visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük. Tűpróba!
  3. A sütőből kivett, kész sütit hagyjuk 10-15 percig pihenni.

A zseléhez

  1. A narancs héját jól megmossuk, és lereszeljük. Egy lábosba kézi habverővel csomómentesre kikeverjük a zselé száraz hozzávalóit a narancslével és az üdítővel, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a gyümölcshéjat.
  2. Gyorsan dolgozva, mert hamar megdermed, a süti tetejére kanalazunk a narancsos zseléből, hogy tele legyen a muffinforma.
  3. Hagyjuk megdermedni, kihűlni, utána tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1503
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Maradékmentesítés okán, spontán készült ez a finomság; ropogós omlós tészta, citrusos túrótöltelékkel és narancszselével a tetején. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...