Narancszselés-túrós linzerkosár
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
18g finomliszt64 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
3 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g meggylekvár23 kcal
A zseléhez
-
14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
14 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
210g finomliszt764 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
A zseléhez
-
168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
Összesen
3966
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
29.4g tehéntúró43 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
5.9g meggylekvár16 kcal
A zseléhez
-
10 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
5.3g narancslé2 kcal
Összesen
231
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 160.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4916.1 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1441 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.7 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 883.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 1091 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
3966
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.5 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
21 dkg finomliszt
-
14 dkg vaj
-
7 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
A zseléhez
-
4 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
Elkészítés
A tésztához
- A linzertészta hozzávalóit gyors, határozott mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Előmelegítjük a sütőt.
- Ezután lisztezett munkafelületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, amiket egy szilikonos muffin sütőforma aljába igazgatunk. Ezt kb. 7-10 percig, 180 fokon elősütjük.
A töltelékhez
- Egy tálban összekeverjük az áttört túrót a citromhéjjal, a tojással és a cukorral.
- A sütőből kivett és a formában hagyott, félig kész korongokat egy kiskanál segítségével megkenjük a lekvárral, majd a muffinforma 3/4 részéig rákanalazunk a túrós masszából. Visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük. Tűpróba!
- A sütőből kivett, kész sütit hagyjuk 10-15 percig pihenni.
A zseléhez
- A narancs héját jól megmossuk, és lereszeljük. Egy lábosba kézi habverővel csomómentesre kikeverjük a zselé száraz hozzávalóit a narancslével és az üdítővel, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a gyümölcshéjat.
- Gyorsan dolgozva, mert hamar megdermed, a süti tetejére kanalazunk a narancsos zseléből, hogy tele legyen a muffinforma.
- Hagyjuk megdermedni, kihűlni, utána tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1499
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaMalacka
63 recept
Maradékmentesítés okán, spontán készült ez a finomság; ropogós omlós tészta, citrusos túrótöltelékkel és narancszselével a tetején.